Gran angular

Ells sí volen anar a classe

Anar a classe i ser un metalero de pro no és antagònic. Si ens guiem només pel tòpic que lliga els músics d’estils extrems amb el gamberrisme pot ser que aquests desafinin en una classe amb pupitre, pissarra i un professor a la tarima. Però els tòpics estan per trencar-los, i si no, visiteu Metal Academy, la primera escola de música especialitzada en metal i hard rock.

A banda de perquè les parets tinguin pòsters d’Iron Maiden o Metallica o el seu director tingui una estètica més pròpia d’un baixista de rock que d’un gestor d’una escola, al centre hi ha professors, aules insonoritzades, pissarres amb pentagrames i cadires amb braços per prendre nota. A aquesta escola s’hi va a aprendre, a estudiar i a professionalitzar-se en un estil musical que fins ara enlloc no es podia. Per això, a Metal Academy hi ha bateria de doble pedal, que és el bàsic per a aquest estil musical, i classes de cant gutural, també conegut com death growl (veu o grunyit utilitzat en el death metal) per no perdre la veu al primer intent d’emular David Draiman. Les classes d’instrument són només d’aquells habituals a una banda de música extrema: baix, guitarra, teclat, però també violí perquè darrerament s’està incorporant a grups de música metall.

Fins ara, els músics i amants d’aquest estil no tenien un espai acadèmic on poder aprendre d’una manera estructurada. O bé optaven per tutorials d’internet o podien trobar algunes especialitzacions en escoles de música moderna.

La iniciativa és fruit d’un treball de set anys d’una parella de metalers convençuts: Carlos Leonardo i Maria Tormo, el primer, músic i membre de quatre bandes de música de diferents corrents de death metal, i ella, vinculada al món de l’educació. “La idea em ve de lluny, de la meva dificultat particular de trobar algun espai que em permetés ampliar els coneixements musicals en aquest estil”, explica Carlos Leonardo. Així que el mes de juny passat van posar fil a l’agulla a aquesta aspiració vital i van obrir Metal Academy al barri de Sants de Barcelona. L’escola ha arrancat amb una vintena d’alumnes de totes les edats (el més petit té 8 anys) i amb una capacitat de fins a 250 deixebles de la música extrema en les seves diferents variants.

Les aspiracions del Metal Academy són de to alt. El seu fundador reconeix que l’objectiu és convertir el centre en un espai de promoció i divulgació d’aquest gènere musical, a més de ser una escola que ofereixi un pla acadèmic en música extrema que doni accés al grau professional. “Ja ens han contactat músics de primera fila internacional per venir a fer classes puntuals”, diu, i avança que a mitjà termini pretenen crear també un segell discogràfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.