Economia

economia

El govern espanyol diu que cal el seu permís per a l’opa d’Atlantia a Abertis

Demana a la CNMV que ”repari el defecte provocat” per haver aprovat l’operació sense el seu vist i plau

Els ministeris de Foment i d’Energia han conclòs que el grup italià Atlantia ha de comptar amb el permís de l’executiu espanyol per a comprar Abertis. El govern considera això en tant que l’operador gestiona autopistes que són de titularitat pública i en tant que és accionista de referència d’Hispasat, que es considera també un sector estratègic. El govern espanyol compta amb el suport en aquests arguments de l’informe demanat a l’Advocacia de l’Estat.

Per aquest motiu els dos ministeris han enviat un requeriment a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per tal que “repari el defecte provocat” per haver aprovat l’opa de la italiana sobre Abertis sense comptar amb aquest permís.

Aquest fet suposa un parany en l’operació de compra d’Atlantia en relació al seu competidor, l’alemanya Hochtief . La filial de la constructora ACS, presidida per Florentino Pérez, sí va demanar aquest permís a l’executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.