Economia

economia

La inversió immobiliària tanca 2017 per sobre dels 2.000 milions a Catalunya

Suposa un 17% menys que en el 2016, any que es va tancar amb xifres rècord

Els experts alerten, però, de l’efecte per l’inestabilitat política

El sector d’oficines, el més actiu, segons les dades de CBRE

Catalunya va tancar l’any 2017 amb un volum d’inversió immobiliària de 2.093 milions d’euros. Segons les dades publicades avui per la consultora CBRE, aquesta xifra suposa un descens del 17% respecte del volum del 2016, quan es van batre rècords amb una inversió al voltant dels 2.500 milions d’euros. En tot cas els experts de la consultora alerten de l’efecte que ha tingut la inestabilitat política arran de l’1-O. En paraules d’Anna Esteban, directora de l’oficina de CBRE a Barcelona, “la cautela és l’actitud imperant, com ho mostra el fet que alguns inversors hagin posposat la presa de decisions sobre actius situats a Catalunya fins al proper any”. Segons les dades de CBRE en el darrer trimestre de l’any es van invertir a Catalunya 470 milions d’euros, per sota dels 672 milions de 2016, si bé en aquell moment es va comptabilitzar la gran operació de Merlin- Metrovacesa.

El sector d’oficines ha estat el més demanat pels inversors, amb un volum d’operacions de 782 milions d’euros, el 37% del total i un 4% superior al de l’any passat. El segment hoteler, amb 627 milions d’euros, ha estat el segon més atractiu per a la inversió, mentre que el residencial i l’industrial i logístic han sumat 203 i 194 milions d’euros respectivament. El segment de retail és el que ha tancat amb un major descens respecte del 2016 (79%) fins els 203 milions d’euros, si bé l’any passat va ser un exercici extraordinari per l’efecte de la venda del centre comercial Diagonal Mar (500 milions d’euros).

La inversió estrangera es manté activa (un 38% del total) a pesar de la incertesa i el director de Capital Markets de CBRE a Barcelona, Xavier Güell, apunta que en general 2017 confirma que “el sector immobiliari català és un objectiu atractiu per a la inversió”. Entre les operacions més destacades de l’any hi ha la compra de l’Hotel Hilton Diagonal Mar per part d’Axa (150 milions) i la compra de la Torre Glòries (antiga Torre Agbar) per part de Merlin Properties (142 milions d’euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.