Empreses

Torres estudia construir un celler prop del desert del Gobi, a la Xina

Miguel Torres diu que les noves instal·lacions les haurà de liderar la cinquena generació familiar. . La filial xinesa creix un 40% i s'accelera l'obertura de noves botigues Everwines, de les quals ja n'hi ha 19 al país

Properament s'obrirà un Everwines a Xile
i una vinoteca a Bahrain

Bodegas Torres, una de les companyies més exportadores catalanes, estudia fer un salt important a la Xina per ampliar “de forma substancial” la seva presència al país asiàtic, que no és poca perquè la seva filial ja va facturar més de 22 milions d'euros l'any passat en un mercat que cada dia augmenta més el consum de vi de qualitat. El projecte consistiria a construir un celler amb una capacitat suficient per produir vins per al gegant asiàtic. “Tenim estudis, hem parlat amb empreses de la zona, tenim la línia de treball definida”, diu Miguel A. Torres, president del Grup Torres, que afegeix que “el lideratge de l'operació haurà de recaure en la cinquena generació familiar”.

A grans trets, les noves instal·lacions es farien a prop del desert del Gobi, una gran extensió situada al nord de la Xina. Des d'allà es podrien distribuir els vins a les zones més consumidores com ara Xangai, Pequín o Hong Kong o a totes aquelles grans ciutats que creixen molt pel boom industrial i immobiliari.

Aquesta decisió s'ha pres després d'observar que la Xina és un país emergent amb gran potencialitat. Miguel Torres China va facturar l'any passat 22 milions d'euros, un augment del 40% respecte a l'any anterior. Precisament, aquesta filial ja és la segona més important del Grup Torres i també la segona distribuïdora de vins més gran de la Xina. En aquest moment, el grup català ja disposa de 19 punts de venda sota la marca Everwines, que són unes botigues distribuïdes pel territori amb una enorme possibilitat de creixement. De fet, hi ha la previsió que en poc temps s'arribi a la seixantena.

També destaca al mercat xinès el projecte Symphony Series, que és el primer vi elaborat de forma conjunta entre dos cellers familiars, Grace Vineyeard, un dels més prestigiosos cellers xinesos, i Torres.

Una altra obsessió per al vinater català és poder entrar a l'Índia. Miguel A. Torres es queixa de l'exagerat proteccionisme d'aquest país tan gran. “Properament ens reunirem empresaris de vins francesos, italians i espanyols a Brussel·les amb la Comissió Europea per pressionar les autoritats de l'Índia perquè siguin més sensibles a l'entrada d'empreses de vins estrangeres”, explica el president del grup català, que va facturar 215 milions d'euros l'exercici passat. Rússia, el Brasil, Mèxic i el Regne Unit també són mercats bons, assegura l'empresari, de la quarta generació familiar d'una empresa nascuda el 1870.

AMÈRICA DEL SUD.

Les botigues Everwines, que fins ara només estaven situades a la Xina, ara estan en fase d'expansió en altres països. De moment, tal com va explicar Miguel A. Torres, els propers dies ja hi haurà una nova botiga a Santiago de Xile.

A més, la firma catalana també creix en nombre de vinoteques. Es tracta d'un punt de trobada per als amants de la gastronomia i l'enologia on es podran degustar els vins de diverses qualitats. Ara n'hi ha una a Barcelona, Xangai i Santiago de Xile i les properes setmanes se n'obrirà una altra, a Bahrain.

Grup Torres es troba en un moment dolç pel que fa a facturació. És cert que el 2008 i el 2009 van baixar les vendes per la crisi i l'enduriment de les sancions en la conducció, però en l'exercici 2010 ja hi va haver una recuperació i l'exercici passat va ser rècord, amb 215 milions. Fins i tot el mercat espanyol va créixer un 1%. Miguel A. Torres diu que el turisme europeu que solia anar al nord d'Àfrica es va traslladar al sud d'Espanya i a les Canàries i aquest fet va provocar l'increment de vendes.

Amb més de 2.600 hectàrees de vinya entre l'Estat espanyol, Xile i Califòrnia i més de 1.300 treballadors al grup, el pes internacional de Torres és del 72%.

Pel que fa al mercat espanyol, Torres té un petit celler llogat a Rueda (Valladolid) propietat de la família francesa Lurton. La idea és, tal com diu Miguel A. Torres, potenciar aquesta producció per poder arribar a Madrid des de la DO Rueda i poder millorar les vendes a la zona centre. A tall indicatiu, el febrer passat les vendes van augmentar un 6%.

El cognom Torres està lligat amb el vi des de fa tres segles, quan es van plantar les primeres vinyes a Vilafranca del Penedès. Però es considera que la data de naixement de la firma va ser el 1870. El grup està presidit per Miguel A. Torres, i al darrere ja actua la cinquena generació familiar, amb responsabilitats a les distintes empreses del grup.
Facturació
215 M€
Treballadors
1.300
Any de fundació
1870
ampliació

El most s'elaborarà al Pallars Jussà

Bodegas Torres té més de 120 hectàrees de vinya a la serra de Gurb, al terme municipal de Tremp, capital del Pallars Jussà. L'extensió, plantada a més de 900 metres d'altura, serveix per elaborar “uns vins de qualitat i d'alta gamma”, tal com diu Miguel A. Torres. La novetat és que enguany s'elaborarà el most a la zona, fet que evitarà traslladar el raïm en camions, encara que estiguessin preparats per a la temperatura, fins a Vilafranca. Més endavant hi haurà més inversions a la comarca perquè “és una zona de qualitat i amb molt de futur”, va dir el president de Torres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.