Empreses

Girona In, una aplicació per a mòbil que permet dur la ciutat a la butxaca

L'Ajuntament de Girona ha creat Girona In, una aplicació mòbil que permetrà accedir a informació de la ciutat d'una manera fàcil i ràpida des de qualsevol lloc. Es pot descarregar des de la pàgina Gironain.cat o a través de Google Play i App Store, i inclou informació sobre tot tipus de serveis i equipaments, tots geolocalitzats.

Els continguts estan estructurats a partir dels temes següents: turisme, compres, cultura, agenda, menjar i beure, transport, on dormir, serveis, salut, rutes, emergències i configuració. Aquesta estructura permetrà visualitzar també la informació amb imatges, textos, vídeos o enllaços a webs.

Entre altres funcionalitats, Girona In posa a l'abast dels negocis i comerços una forma de promoció econòmica basada en la comunicació directa amb els usuaris a través dels telèfons intel·ligents. Els comerços podran fer regals i promocions personalitzades que estaran actives durant un temps determinat. Altres possibilitats que ofereix la plataforma són consultar l'agenda d'activitats de la ciutat en temps real, accedir a rutes turístiques, fer arribar avisos als serveis municipals o saber quin és el transport públic més proper.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, assenyala que Girona In és una primera versió “d'una eina com a element de ciutadania” que, aprofitant la gran implantació de la tecnologia (un 70% de la ciutat està coberta per Wi-Fi públic), crea una multiplataforma tecnològica que permet “tenir la ciutat a la butxaca” i que beneficia ciutadans, comerciants i turistes.

La nova aplicació se suma a la posada en funcionament de la plataforma electrònica per a la gestió de tràmits i al Wi-Fi públic, i situa Girona en la línia de les smart cities.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.