Economia

La nova experiència turística de contacte amb la pagesia convenç

La iniciativa turística Benvinguts a pagès, que s'ha posat en marxa aquest cap de setmana en les prop de 200 explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya ha estat tot un èxit, segons diuen els organitzadors.

La proposta familiar de fer jornada de portes obertes al sector tant per donar a conèixer el dia a dia dels pagesos com per fomentar la venda de productes de proximitat ha obtingut una resposta molt satisfactòria.

Les comarques on hi ha hagut més afluència de visitants han estat les de Barcelona i Girona, i algunes de les explotacions participants van arribar a rebre més d'un centenar de visites fins dissabte a la tarda. Malgrat que el gruix de visitants són autòctons, també hi ha hagut estrangers que s'han apuntat a la descoberta.

Els responsables de la iniciativa valoren la professionalitat dels agricultors i ramaders que han obert casa seva.

Benvinguts a pagès és una iniciativa de la Fundació Alícia i del Departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme, i del d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.