Administracions

barcelonès

La idea de fer mil pisos més al port de Badalona crea dubtes

CiU no acaba de veure de bons ulls una operació que ja ha aprovat de forma inicial

El PSC i ICV es mantenen lluny de la proposta llançada per Albiol, que defensa la conveniència d'executar-la

La proposta de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), de reduir la mida dels habitatges projectats a l'entorn del port de Badalona i aturats des de fa set anys no acaba de trobar el consens que necessita per poder anar endavant. La iniciativa d'Albiol, que dispararia els 2.000 habitatges inicialment dibuixats fins als 3.000 que s'hi acabarien aixecant, ja va superar pels pèls la votació inicial, després que CiU variés en el darrer sospir del seu vot. A canvi, l'alcalde es va comprometre a accelerar la creació d'una taula de diàleg amb tots els grups polítics per tractar només d'aquesta qüestió. Doncs bé, un cop tots els partits s'han vist les cares, Albiol sembla que es torna a quedar sol. CiU ha assegurat que, un cop estudiats els papers, encara no han trobat prou arguments que justifiquin el vot favorable definitiu. El líder dels convergents, Ferran Falcó, creu que el debat sobre la mida que han de tenir aquests habitatges no està tancat i lamenta que el PP i el PSC “es dediquin només a intercanviar els papers respecte quan eren a l'altre bàndol”, enlloc de posar-hi sentit comú i “fer un pla possible i raonable, que és el que CiU defensa”.

Les altres dues forces de l'oposició, el PSC i ICV-EUiA, no veuen per enlloc les virtuts anunciades per l'alcalde. El socialista Jordi Serra segueix qualificant de “barbaritat” preveure l'arribada de mil famílies més sense incrementar ni la zona verda ni els equipaments dibuixats inicialment, i manté que si algunes immobiliàries vénen a la zona “és gràcies a la inversió en obra pública que vam fer l'anterior mandat”. ICV-EUiA, per la seva banda, ha exigit al govern local, segons Àlex Mañas, una memòria econòmica del que representa l'augment del lucre per als promotors i un augment de la superfície destinada a equipaments.

Per la seva banda, l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, segueix recordant que l'espai on estan projectats tots els habitatges “és en alguns punts un abocador d'escombraries” i subratlla l'oportunitat que representa que diferents promotores s'interessin per invertir a la zona. Albiol ha explicat també que està negociant amb les dues promotores que tenen interposada una demanda contra l'Ajuntament perquè no estan d'acord amb els costos d'urbanització que se'ls van imposar. L'alcalde ha dit que no pot variar aquestes quanties, però confia que les converses arribaran a bon port.

Primera pedra

Mentre els partits discuteixen sobre el futur del barri del Gorg, un parell de promotores han fet un salt endavant i dues promocions cristal·litzaran en els propers mesos. Level, que hereta el projecte iniciat per Vallehermoso, posa demà la primera pedra del nou edifici. Corp, que ha adquirit un terreny que era propietat del Consell Comarcal del Barcelonès, a tocar de l'edifici que ha d'albergar el futur Museu del Còmic, ha anunciat que ja ha començat a moure la paperassa i que en un any tindrà els nous habitatges a punt per ser lliurats. Aquesta firma ha estat present aquest cap de setmana a la primer Fira Immobiliària de Badalona, on exhibia un projecte basat en les mesures que encara estan pendents d'aprovació. Fonts de l'empresa van assegurar que si la proposta d'Albiol no va endavant serà tan simple com tornar a modificar la mida dels pisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.