Empreses

Creen rutes que Google no sap resoldre

Nexus Geographics ja té un miler de clients que utilitzen Routing Reparto

Una aplicació que millora el servei al client i augmenta la productivitat

A hores d'ara un miler de clients de Routing Reparto ja fan el seguiment diari dels seus 30.000 vehicles a través d'aquesta aplicació al núvol que planifica i optimitza les rutes d'empresa. L'aplicació permet controlar el compliment de les rutes, disminuir els costos de transport, corregir ineficiències, dur a terme més visites i, en definitiva, millorar el servei al client i augmentar la productivitat. A través de l'aplicació, l'empresa/usuari pot accedir d'una manera fàcil i còmoda als informes d'explotació i tenir les dades en temps real.

David Comas i Francesc Varela van fundar el 1997, a Barcelona, Nexus Geographics, una empresa catalana especialitzada en tecnologia de geolocalització, transport, tràfic i mobilitat urbana. Ells són els creadors d'aquesta solució nova de mobilitat, amb la qual al maig passat van guanyar el premi Empresa amb Futur, a la 7a convocatòria del concurs Fem Indústria.

Afinar el càlcul.

Routing Reparto és una solució tecnològica completa per organitzar les rutes de repartiment, “assequible per a tot tipus d'empresa i amb una quota mensual per vehicle molt assequible”, explica Comas, que hi afegeix que “resol coses que Google no soluciona, com l'estat del trànsit en temps real i la previsió del tràfic previst per les rutes programades en funció de les dades que tenim emmagatzemades. Fem càlculs automàtics, que posem a disposició d'empreses i administracions.”

Des de l'ordinador de l'oficina, Routing Reparto permet que l'empresa organitzi les rutes, en planifiqui de noves i les monitori en temps real. A més, l'aplicació elabora un albarà de ruta per a cada conductor i exporta els itineraris als seus GPS. Per altra banda, el conductor del vehicle disposa d'una aplicació al telèfon mòbil amb la ruta que ha de fer, les visites geolocalitzades i les modificacions que s'hi introdueixin a l'últim moment. Tot plegat fa que la planificació de les rutes sigui molt més productiva. “Routing Reparto és un fill del buscador Cercalia.com, que vam crear fa quinze anys”, explica Comas. L'aplicació està preparada per funcionar a Europa i Amèrica. “No som la solució màgica, però som una bona solució per a pimes que tenen entre 5 i 50 vehicles.”

Nexus Geographics, conformada per 40 enginyers informàtics, geògrafs i cartògrafs, és a les portes del 20è aniversari. La tecnologia innovadora de l'empresa l'ha portat a desenvolupar geosistemes per a l'administració local, el transport públic i també rutes per a camions, entre molts altres projectes. Són un referent entre les webs de parla hispana, amb un bon nombre de clients a l'Amèrica del Sud. Ara es plantegen com han de continuar creixent. De moment, seran una de les companyies referents a l'IOT Solutions World Congress (internet de les coses), que se celebrarà a Barcelona del 25 al 27 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creen rutes que Google no sap resoldre

Publicat a