Empreses

Vivisol ultima la inversió de vuit milions a Gavà

La firma de cures respiratòries a domicili preveu guanyar un concurs

La filial italiana podria donar servei a uns 60.000 pacients si guanya un concurs

Vivisol Ibérica, que forma part del grup italià Sol, ha iniciat un pla per reforçar la seva presència a Catalunya. La companyia, especialitzada en les cures respiratòries a domicili, té la intenció de posar en marxa la seu del grup per a la península Ibèrica a Gavà (Baix llobregat). Els plans d'expansió contemplen la construcció d'unes instal·lacions de 1.500 metres quadrats que suposaran una inversió superior als 8 milions d'euros, explica Fabrizio Ferron, director de Vivisol Ibérica.

En aquests moments s'està en espera que Cat Salut acabi el tràmit del concurs de diversos lots valorats en uns 450 milions d'euros en 10 anys amb l'objectiu de donar cobertura a més de 100.000 pacients que necessiten l'assistència per a la cura de malalties i afectacions respiratòries al propi domicili. El concurs es va publicar el novembre del 2015 i el juliol de l'any passat es van obrir les ofertes. “Vivisol va obtenir la millor puntuació en tres o quatre lots”, afirma un dels responsable de la companyia sanitària. El passat dilluns es va anunciar que CatSalut desestimava l'anterior licitació i presentarà en tres mesos un nou concurs.

Segons la direcció del grup, no es vol esperar a saber definitivament el resultat del concurs per iniciar l'ampliació i per això “ja es treballa en la construcció de la seu, on ja s'ha invertit un milió d'euros”, diu Fabrizio Ferron. En el nou centre, a part dels despatxos, també hi haurà el magatzem de productes sanitaris i medicaments, així com la logística per a la coordinació de tots els serveis. En cas de guanyar parcialment el concurs, “que podria sortir el resultat definitiu en tres mesos”, l'empresa estaria preparada per donar serveis a uns 50.000 pacients a Catalunya i això suposaria una plantilla d'entre 80 i 90 professionals. En aquest mateix supòsit, la companyia preveu en un termini breu de temps disposar d'entre vuit i deu centres d'atenció distribuïts pel territori català.

Actualment, Vivisol disposa de centres d'atenció a Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Viladecans. També disposa de diversos magatzems. El grup Vivisol Ibérica -que ara suposa el 5% de la facturació de la multinacional italiana- es va constituir a Madrid l'any 2011 quan va instal·lar la primera planta de producció d'oxigen medicinal després d'adquirir una empresa. Ara disposa de centres de serveis territorials a Barcelona, Sevilla, Càceres i Jaén. Disposa també de magatzems farmacèutics a Palma de Mallorca, Cadis, la Rioja, Màlaga, Madrid i Sevilla. Fins que no estigui en funcionament la seu de Gavà “es podria traslladar la seu per a l'Estat a Sevilla, on té 31.000 pacients dels 35.000 que té a Espanya.

Grup Sol neix a Monza l'any 1927. Als inicis produeix oxigen i acetilè per als ports de Livorno i Ancona. Als seixanta és un dels grans productors europeus de gasos tècnics i medicinals. Vivisol neix el 1980 per distribuir oxigen amb finalitats curatives a domicili. El 2011 neix Vivisol Ibérica.
Facturació
8 M€
Treballadors
80
Any de fundació
1980

Cartera de serveis a domicili

El grup Vivisol està especialitzat a donar serveis a pacients amb patologies respiratòries complexes que viuen al seu propi domicili i finançades pel sistema públic de salut. La firma, que neix com a proveïdora de serveis d'oxigenoteràpia domiciliària, està especialitzada i autoritzada per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, en una llarga cartera de serveis destinats a pacients a domicili. Una de les més conegudes és l'oxigenoteràpia però també apliquen la teràpia de ventilació, l'aerosolteràpia, la telemedicina o els tractament de les apnees de la son. A més s'han especialitzat en els serveis de nutrició artificial o dur a terme totes aquelles cures avançades a domicili que requereixen instrumentació avançada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.