Empreses

ProtoRapid i Dicomol estableixen una aliança

. ProtoRapid s'especialitza en impressió 3D de prototipus i Dicomol, en fabricació de motlles d'injecció. Amb ampliació de capital

L'empresa de Ripollet vol entrar als mercats de França, Alemanya i Itàlia aviat

ProtoRapid, dedicada a la impressió en 3D de prototipus per a la indústria, ha signat un acord de col·laboració amb la firma Dicomol, fabricant de motlles industrials, que s'inscriu en l'estratègia de creixement de l'empresa de Ripollet.

Javier Pairet, gerent i fundador d'aquesta empresa de Ripollet (Vallès Occidental), explica sobre l'associació amb Dicomol, el fabricant de motlles de Montcada i Reixac: “Complementem la nostra oferta i oferim un servei integral als nostres clients, atès que en determinats projectes, mentre que ProtoRapid es pot encarregar de la impressió en 3D de prototipus ràpids de les fases prèvies, Dicomol pot assumir la fabricació final dels motlles.”

Aquest és només un dels moviments de ProtoRapid, que fa pocs dies va obrir una ampliació de capital de 600.000 euros a través de crowdfunding, tot garantint als inversors que hi vulguin acudir una rendibilitat anual del 3%. Aquest serà el pas previ a la fita que es proposa assolir l'any vinent, sortir al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). ProtoRapid vol enfortir el seu múscul financer per escometre diversos projectes de volada. D'una banda, relocalitzar la producció, ara ubicada a Portugal, amb la construcció d'una planta a l'àrea metropolitana, que permetria atendre amb més comoditat el creixement de la demanda. Així mateix, amb l'objectiu d'augmentar la productivitat, la firma adquirirà el mes de maig vinent la nova impressora 3D industrial de Hewlett Packard, que consolida ProtoRapid en l'avantguarda tecnològica. Finalment, ProtoRapid vol desenvolupar la delegació que ha obert fa poc a Puebla (Mèxic), que va néixer d'un encàrrec de Volkswagen México per realitzar un prototipus 3D d'una peça per al seient del cotxe, però que té com a missió “donar servei a empreses del sector de l'automòbil de Mèxic i d'altres mercats de Llatinoamèrica”. Pairet avança que l'expansió internacional de la firma ha de prosseguir: “Ja tenim plans de crear delegacions comercials a determinats mercats de la UE, com ara França, Alemanya i Itàlia.” Tot un plec de passos cap endavant que hauria de permetre que el volum de negoci de l'empresa passés dels dos milions d'euros als tres milions.

ProtoRapid està recollint els fruits de la seva gosadia. En el moment de la seva creació, el 1997, “fer impressió 3D era d'allò més avantguardista, i la indústria més o menys entenia les seves possibilitats”. Al llarg dels anys, ProtoRapid, una de les poques empreses en possessió de la norma de qualitat ISO 9000, s'ha guanyat el respecte “donant molt valor afegit als prototipus”: “Podem donar informació al client de com es comportarà la peça abans de fabricar-la.” L'empresa de Ripollet treballa per a sectors diversos, dins les grans àrees de l'electrònica, el petit electrodomèstic i l'automoció, que suposa el 60% del negoci. Amb clients com ara Seat, Nissan, Peugeot, Azkoyen, Braun, Jané, Cegasa, Cirsa i Teka, la firma exhibeix la seva competitivitat en la producció de prototipus en sèries industrials curtes o mitjanes o la fabricació de presèries per testar productes. S'ha adaptat a la tendència actual en què “els fabricants, en lloc de fer un prototipus, com abans, encarreguen una sèrie curta de peces que poden dur material definitiu, sobre les quals es realitzen els assajos”, com diu Pairet.

La clínica del motlle d'injecció

Dicomol va néixer el 1979 a Montcada i Reixac, i durant tots aquests anys s'ha fet un nom en el disseny i fabricació de motlles d'injecció, fonamentalment per al sector automobilístic, que suposa el 80% del negoci. Darrerament, l'empresa s'ha distingit per la seva tasca de reparació o posada a punt de maquinària de clients a la seva Clínica del Motlle d'Injecció. Presta així solucions d'emergència que permeten als seus clients no haver d'aturar la cadena de producció. L'empresa pertany a la família Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.