Opinió

editorial

Alerta davant el cibercrim dirigit a l'empresa

El robatori de dades és el principal objectiu dels atacs informàtics que reben tant les empreses com les entitats financeres

L'arribada d'internet, les noves tecnologies i el coneixement són una mostra de l'evolució humana que té conseqüències tant per als usuaris com per a l'empresa. La xarxa ha esdevingut una eina clau per a la humanitat, això és una evidència. Només caldria comparar el comportament a l'àmbit particular o en el món de l'economia que hi havia fa només vint anys amb el de l'actualitat. Avui els mòbils, les tauletes, l'evolució tecnològica dels ordinadors i la irrupció de les xarxes socials resulten imprescindibles per fer qualsevol activitat, professional o de lleure. Però el món d'internet també comporta perills desconeguts perquè molt sovint les xarxes més fosques resulten tota una amenaça. El cert és que avui empreses i bancs són el centre de la diana dels delinqüents digitals. El robatori de dades és ben segur el principal objectiu dels atacs informàtics que reben tant les organitzacions empresarials com les entitats financeres. Però no només s'amaguen motius econòmics darrere dels hackers amb motivacions malicioses, també creix, i cada cop amb més virulència, altres tècniques i procediments de cibercrim com la compravenda de dades empresarials, credencials bancàries o codis d'accés a sistemes informàtics. Cal tenir en compte que cada 40 segons una empresa va ser víctima d'un atac informàtic durant el 2016.

I un altre aspecte molt preocupant és que aquesta delinqüència que comporten les accions irresponsables no només s'aplica a les grans corporacions, companyies o institucions d'abast global sinó que darrerament s'observa que l'enfocament és molt present a les petites i mitjanes empreses. I per què passa això? Doncs perquè les pimes menystenen el perill que poden comportar alguns dels seus treballadors però també, i sobretot, per no disposar d'un sistema de seguretat adequat al negoci que desenvolupen.

L'evolució és un fet. Per tant, l'empresa ha d'avançar i ser conscient dels riscos davant l'existència de les xarxes més fosques. Les pimes i l'empresa en general hauran d'adaptar-se i fer un esforç d'inversió en seguretat perquè la policia no podrà evitar tots els hackers maliciosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.