Gran angular

Certificació professional: certificar el coneixement sobre la matèria

És el primer col·legi que certifica experts en instal·lacions de baixa tensió

Entre tot el ventall de serveis que ofereix el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), n'hi ha un concretament que destaca per la novetat i pels beneficis que aporta als enginyers. Es tracta del servei de Certificació Professional, amb el qual el Col·legi ha volgut avançar-se al futur i oferir als professionals la possibilitat de tenir una eina, la certificació, que demostra que són experts en un àmbit concret. Un certificat d'expertesa.

El primer col·legi certificador acreditat per ENAC. ENGINYERS BCN és el primer col·legi professional de tot l'Estat que està acreditat per l'Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) per certificar experts en instal·lacions de baixa tensió, en auditories energètiques i en legalització d'activitats. I aquesta fita aconseguida és el fruit de moltes hores de feina i demostra el rigor i el compromís del treball del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials envers la professió i la societat en general.

Tant en l'àmbit internacional com estrictament en l'europeu és molt habitual que per poder desenvolupar determinades feines es demani una certificació acreditada que generi confiança. Per aquest motiu, el Col·legi va decidir començar a treballar en aquesta línia per poder convertir-se en un organisme acreditat certificador de professionals. Es tracta de donar noves eines als col·legiats i a altres tècnics perquè puguin demostrar i garantir davant de qualsevol empresa, organisme, administració o persona particular que tenen les competències associades al treball descrit en el certificat. La certificació no és obligatòria, però pot ser, sense cap mena de dubte, una eina complementària per donar valor al seu currículum. “Fins ara no hi havia cap manera objectiva de valorar el grau d'expertesa d'un enginyer”, reconeixia recentment Jaume Uriach, enginyer freelance col·legiat, i afegia: “Ara que el Col·legi ja ha aconseguit l'acreditació d'ENAC per poder ser un organisme certificador d'experts, ja disposem d'un certificat que ens dona prestigi professional.”

Un servei, molts avantatges. I és que l'ENAC és l'únic organisme designat per l'administració a tot l'Estat espanyol per establir i mantenir un sistema d'acreditació d'acord amb les normes internacionals. Cada estat de la Unió Europea té una única entitat d'aquest tipus. Que aquesta entitat hagi acreditat ENGINYERS BCN com a certificador significa que aquest pot expedir certificacions reconegudes oficialment per l'entitat espanyola de certificació així com per les entitats dels països membres de la UE i d'altres amb els quals existeixen acords.

Per tant, la certificació que atorga el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona és vàlida tant a l'Estat espanyol com internacionalment.

Cal assenyalar, per altra banda, que el servei de Certificació Professional del Col·legi va superar l'avaluació d'acord amb la norma UNE-EN ISO/IEC 17024:2012, un fet que evidencia la competència tècnica d'aquest servei i que dóna grans avantatges als usuaris: l'aval professional donat per un tercer a l'hora de ser seleccionat per a una feina d'aquell àmbit i el reconeixement internacional d'aquesta certificació.

Les claus de la certificació acreditada

1És un aval professional de les competències que té el tècnic, atorgat per una tercera part independent i que permet a la persona millorar professionalment.

2La certificació està reconeguda internacionalment en més de 70 països. És una clau essencial que obre de bat a bat les portes per treballar a l'estranger.

3És una eina imprescindible que aporta confiança al mercat laboral sobre la professionalitat de la persona que resulta certificada.

4El mercat, les autoritats i les empreses reconeixen amb aquesta certificació la competència de determinades persones per executar certes activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.