Empreses

Fluidra arriba als objectius un any abans

L'empresa assolirà enguany les vendes i els beneficis del pla estratègic 2018

La firma de piscines preveu invertir entre deu i vint milions cada any

Fluidra ha començat a treballar en el pròxim pla estratègic de la companyia, atès que el que ha guiat les passes de l'empresa des del 2015 assolirà els objectius a finals d'aquest any, un abans del previst. El president executiu, Eloi Planes, ha assegurat que les vendes de Fluidra per al 2017 estaran entre els 745 i 765 milions d'euros i l'ebitda (benefici brut d'explotació), prop dels 100 milions.

Planes pensa que el futur pla estratègic haurà de definir pautes de creixement i inversions similars a les que hi ha hagut fins ara. En aquest sentit, va avançar que es mantindrà un esforç inversor d'entre 10 i 20 milions d'euros anual que es dedicarà bàsicament a reforçar les gammes de productes en els mercats que ja hi són. Fluidra, que opera en 45 països directament i té una xarxa comercial en un total de 170, no preveu obrir nous mercats. Si bé Planes va reconèixer que caldrà definir una estratègia per al mercat dels Estats Units, on l'empresa de piscines ha anat guanyant una presència cada cop més destacada (unes vendes de 40 milions de dòlars).

D'altra banda, no hi ha desinversions previstes. Cal recordar que en els darrers anys Fluidra ha venut part dels seus negocis tradicionals per concentrar-se en la piscina i el wellness ja sigui residencial, comercial o públic. Dels 713,3 milions que la companyia va facturar el 2016, 651,8 procedeixen d'aquesta unitat; prop de 40 milions de reg i tractament de l'aigua domèstic, i 21,6 milions del sector industrial.

El president executiu també va anunciar la intenció de reforçar la logística del nord d'Europa per facilitar el lliurement de comandes en 24 hores. Aquesta zona es proveeix des del centre logístic que l'empresa té a Maçanet de la Selva, i la intenció és tenir un magatzem en un indret ben situat per aquest mercat.

Fluidra ha repartit 15 milions d'euros en dividends.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.