Opinió

La moda i l'èxit de les missions comercials

El sector de la moda suma més de 3.000 empreses, que representen més de 16.000 milions de facturació i ocupen més de 70.000 professionals

El Clúster Català de la Moda (Modacc) va prendre part en la missió comercial a Mèxic que va organitzar l'agència ACCIÓ, encapçalada pel secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio.

Mèxic és la porta d'entrada a tot el mercat llatinoamericà que ofereix una potencialitat encara per explorar a la majoria d'empreses de moda catalanes. Aquest sector exporta anualment 5.000 milions d'euros, dels quals el 70% són exportats per marques de moda i el 30% restant, per empreses industrials tèxtils. Mèxic és el tercer mercat mundial d'inversions tèxtils catalanes i un dels mercats de consum extracomunitaris més interessants per a les marques del nostre país.

Les missions comercials són una manera d'establir connexions als països d'exportació de rèdits importants. No tan sols a l'hora de tancar nous contactes comercials o comandes de venda sinó també per conèixer i entendre les particularitats de cada client. Comprovar in situ els comportaments de compra o la idiosincràsia dels punts on es vendran els nostres productes permet ajustar expectatives i encertar al màxim que s'espera de les marques catalanes.

Trobar noves oportunitats de negoci és una constant entre totes les empreses associades al clúster. Unir esforços per competir internacionalment i valer-nos d'una imatge associada a la qualitat, la moda i el disseny. Aquesta és una de les lliçons que la recent missió a Mèxic ens ensenya. La cooperació entre empreses catalanes és la millor carta de presentació per penetrar en nous mercats que alberguen un creixement i uns nivells de consum molt bons.

Des del Clúster Català de la moda (Modacc), una organització sense ànim de lucre, treballem perquè les 140 empreses que s'hi integren tinguin més oportunitats per créixer. Ho fem convençuts que som un àmbit empresarial punter que representa el 8% del PIB, només per darrere de sectors que es consideren tan estratègics com el químic o el de l'automoció. El sector de la moda suma més de 3.000 empreses, que representen més de 16.000 milions d'euros de facturació i ocupen més de 70.000 professionals. L'any passat el sector va exportar més de 6.000 milions d'euros, el 50% del que s'exporta a l'Estat espanyol.

Tot i les bones xifres d'exportació de la moda catalana, sabem que el futur és ampliar horitzons. Per això celebrem les missions empresarials i esperonem el govern i les empreses a prendre-hi part. Cooperar en un mercat global és la millor manera de competir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.