Economia

economia

El fons de pensions Ontario Teachers’ compra Mémora per 500 milions

La funerària era fins ara propietat del fons britànic de capital de risc 3i

Fundada el 2001, és líder de serveis funeraris a l’Estat i propietària del 85% de Serveis Funeraris de Barcelona

Ontario Teachers’ Pension Plan, el fons de pensions més gran del Canadà, s’ha fet amb la catalana Mémora, el líder dels serveis funeraris a l’Estat per 500 milions d’euros. L’operació, avançada avui per La Vanguardia, s’ha tancat després de setmanes de negociacions amb 3i, el fons britànic propietari de Mémora des del 2008.

Fundada el 2001 i amb seu a Barcelona, Mémora compta amb 115 tanatoris, 24 crematoris, 13 cementiris i 91 establiments a l’Estat i Portugal. La companyia va facturar 173 milions d’euros el 2015 i és propietària del 85% de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB). L’altre 15% està en mans de l’Ajuntament de la ciutat, que justament busca ara comprador per a aquest paquet per crear una funerària municipal.

Amb seu a Toronto i oficines a Hong Kong i LOndre, Ontario Teachers’ és el major fons de pensions uniprofessionals del Canadà, amb 175.600 milions de dòlars canadencs (uns 121.000 milions d’euros) en actius nets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.