Economia

municipal

urbanisme

La comissió Urbanisme dóna el vistiplau al projecte d’obres exteriors d’EL Bulli

Podrà reprendre els treballs tant bon punt tingui la llicència municipal

El consistori havia denegat les obres perquè s’hi incorporaven noves edificacions

El projecte d’obres de l’exterior d’El Bulli podrà reprendre els treballs tant bon punt tingui la llicència municipal. Ahir la comissió d’Urbanisme hi va donar el vistiplau. L’Ajuntament de Roses va denegar el permís d’obres perquè no s’ajustava a les condicions fixades en el projecte del 2012 i “s’hi incorporaven noves edificacions, com ara una caseta de vigilància i un pavelló d’accés”. El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar ahir que, amb el pas del temps, el projecte havia tingut “modificacions” que al final no s’adaptaven a allò que s’havia aprovat. Serra va recordar que els promotors tenen permís per ampliar les instal·lacions de l’antic restaurant un 20%, però el problema se centrava, essencialment, en l’exterior.

A banda dels edificis, preveuen aixecar una caseta de vigilància, un pavelló de control d’accés i un aparcament per a unes 45 places, aproximadament. També volen instal·lar plafons a la zona del jardí exterior perquè sigui un espai expositiu. Segons Serra, els promotors han presentat un text refós que “posa al dia” el projecte, respectant tots els requisits urbanístics, i podrà tirar endavant.

El xef i promotor de l’espai Ferran Adrià va presentar un projecte complementari després que el març del 2016 li aturessin els treballs que estaven realitzant a l’exterior perquè no tenien autorització. L’objectiu del document era, per una banda, legalitzar els moviments de terra fets fins al moment per adequar els accessos al complex i, per l’altra, incloure-hi els nous espais d’entrada. Els canvis proposats, però, no es van tramitar de la manera adequada i per això el consistori els va denegar el permís.

Càmping Blanc d’Eivissa

Com ja va passar anteriorment amb el càmping Bellaterra, Urbanisme ha tombat la intenció del càmping Blanc d’Eivissa per legalitzar les “ampliacions il·legals”. Serra va recordar que el POUM de Blanes està tombat per sentència judicial i, amb el planejament actual, no poden donar cobertura legal a aquestes ampliacions. “Hem informat desfavorablement”, va concloure.

Sector industrial Begudà

La comissió d’Urbanisme ha emès un informe favorable a la modificació del sector industrial de Begudà. La modificació es fa, segons Serra, per tal de possibilitar una millora en l’entorn però també per possibilitar l’ampliació de l’empresa Noel.

Dos camps d’entrenament per al Girona

La comissió d’Urbanisme ha donat llum verd per construir dos camps de futbol d’entrenament, un de gespa natural i l’altre d’artificial, per al Girona FC a Vilobí d’Onyar. Es tracta d’uns terrenys de 9,2 hectàrees que són propietat del PGA, de Caldes de Malavella. La finca està situada al costat de l’AP-7 i de les vies del Tren d’Alta Velocitat. En aquest espai està previst construir-hi, a més, “una edificació de caràcter provisional” amb 776 m² per a vestuaris, oficines, servei mèdic i gimnàs. El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar que ara ja només falta el permís municipal per poder iniciar les obres. Es calcula que si l’Ajuntament hi dona el vistiplau de seguida, les obres podrien començar aquest mateix mes d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.