Economia

economia

L’IPC cau un 0,5% al juliol i fa que la taxa anual se situï en un 1,9%

L’índex de preus de consum (IPC) va descendir cinc dècimes a Catalunya el mes de juliol respecte al juny, amb la qual cosa la inflació del començament d’any fins ara se situa en el -0,3% i la taxa interanual queda en l’1,9%. És la taxa interanual més alta de totes les comunitats de l’Estat. A Catalunya, els productes que més baixen de preu al juliol són la vestimenta i el calçat (13,1% de descens), seguits del parament de la llar (-0,5%) i les comunicacions (-0,5%). Per contra, l’oci i la cultura són els que més pugen, amb un 3,2%, mentre que els preus d’hotels, cafès i restaurants augmenten un 0,8% i l’alimentació, begudes, transport o tabac, un 0,1%.

La UGT i CCOO van demanar ahir l’increment dels salaris per sobre de la inflació perquè el creixement econòmic es traslladi al poder adquisitiu de la ciutadania i no només als beneficis de les empreses. Tots dos sindicats van subratllar que el creixement econòmic no es reflecteix en els salaris i van lamentar que l’augment de preus a Catalunya provoca una pèrdua de poder adquisitiu als ciutadans.

En el conjunt de l’Estat, l’IPC va avançar fins a un 1,5% en taxa anual al juliol, segons dades publicades ahir per l’INE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.