Economia

La producció de cru de l’OPEP cau per primer cop des del març

L’oferta mundial de cru va baixar l’agost passat un 0,4%, segons les dades fetes públiques ahir per l’OPEP, que va reduir per primer cop les seves extraccions des del març i que assegura que l’augment dels preus mostren que el mercat s’està deslliurant de l’excés de petroli. En el seu informe mensual sobre la situació del mercat, l’OPEP explica que els catorze socis van extreure el mes passat una mitjana de 32,75 milions de barrils diaris (mbd). Aquesta xifra representa una caiguda del bombament del 3% respecte al juliol.

L’OPEP marcava increments mensuals de les extraccions des del març, malgrat l’acord de retallada de bombament tancat el desembre passat, i renovat al maig, amb altres grans productors per reduir l’excés d’oferta, que feia dos anys que empenyia els preus a la baixa. L’Iran i Líbia, dos dels països que van quedar fora d’aquest pacte de retallada, van reduir a l’agost la seva producció, sobretot el país africà (10%). Però no només l’OPEP va retallar l’oferta. Segons les dades del grup amb seu a Viena, la producció mundial de cru va caure a l’agost un 0,4%, fins a sumar 96,75 mbd.

Àustria

La producció de cru de l’OPEP cau per primer cop des del març

Agències

L’oferta mundial de cru va baixar a l’agost passat un 0,4%, segons les dades fetes públiques ahir per l’OPEP, que va reduir per primer cop les seves extraccions des del març i que assegura que l’augment dels preus mostren que el mercat s’està lliurant de l’excés de petroli. En el seu informe mensual sobre la situació del mercat, l’OPEP explica que els catorze socis van extreure el mes passat una mitjana de 32,75 milions de barrils diaris (mbd). Aquesta xifra representa una caiguda del bombeig del 3% respecte al juliol.

L’OPEP portava des del març marcant increments mensuals de les extraccions, malgrat l’acord de retallada de bombeig tancat el desembre passat, i renovat al maig, amb altres grans productors per reduir l’excés d’oferta que portava dos anys empenyent els preus a la baixa. L’Iran i Líbia, dos dels països que van quedar fora d’aquest pacte de retallada, van reduir a l’agost la seva producció, sobretot el país africà (10%). Però no només l’OPEP va retallar l’oferta. Segons les dades del grup amb seu a Viena, la producció mundial de cru va caure a l’agost un 0,4%, fins sumar 96,75 mbd.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.