Economia

economia

La inversió estrangera a creix un 20,6% fins el juny

Catalunya ha captat 1.571,9 milions d’euros en operacions productives

Representa el 35,5% de tota la inversió estrangera feta a l’Estat en la indústria manufacturera

La inversió bruta productiva a Catalunya va assolir els 1.571,9 milions d’euros en la primera meitat de l’any. Això suposa un augment del 20,6% respecte del mateix període del 2016 i anota la segona millor dada per a un primer semestre de la sèrie històrica, segons ha explicat en un comunicat el departament d’Empresa i citant les darreres dades del Ministeri d’Economia.

Segons el comunicat les inversions a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions d’euros (un 22% més). Aquest volum suposa que Catalunya aplega el 35,5% del total de la inversió productiva feta a l’Estat de gener a juny. Sectorialment també destaquen les inversions fetes en comerç (16,4%), activitats immobiliàries (16,3%), altres serveis personals (10,4%) i hostaleria (9,6%).

Pel que fa a l’origen d’aquesta inversió les dades posen de manifest que prové sobretot de França (27,5%), Països Baixos (20,2%), Luxemburg (7,7%), Itàlia (7,1%) i Alemanya (6,7%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.