Economia

economia

L’economia del Camp i l’Ebre creix lentament

L’economia del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre creix lleugerament, segons l’informe de conjuntura econòmica del segon trimestre d’aquest any que elabora la URV per encàrrec de les cambres de comerç de la demarcació. El creixement és impulsat pel sector turístic i les exportacions i es concreta en un increment del 7,32% de l’ocupació en dades interanuals i la reducció de la taxa de desocupació, que se situa en el 14,95%. Des del 2014 l’atur ha disminuït en 40.000 persones, sobretot a les comarques del litoral. “El sector terciari té cada vegada més pes en l’economia del Camp i l’Ebre, sobretot el sector turístic i el comercial”, va explicar Joaquim Margalef, l’autor de l’estudi de les cambres de comerç, que va alertar de la temporalitat que implica el turisme.

També les vendes a l’exterior han crescut i actualment hi ha unes 3.000 empreses exportadores al Camp i l’Ebre. “El comerç exterior té dinamisme, però està concentrat en poques empreses”, va manifestar Margalef. Així, les deu primeres empreses del rànquing d’exportació concentren el 50% del volum de vendes. “L’economia creix però encara ho fa de manera feble i estem en un escenari polític complicat”, va dir el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarría. L’estudi constata la paralització de la inversió pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.