Política

Egibar avisa que no hi ha “cap raó” perquè el PNB doni suport als pressupostos 2018

El portaveu ’jetzale’ recorda que l’acord del seu partit amb el PP és només per als comptes d’aquest any

El govern de Mariano Rajoy ajorna una setmana l’aprovació dels pressupostos

El portaveu del PNB al Parlament basc, Joseba Egibar, ha assenyalat aquest dijous que el seu partit no té “cap raó” per donar suport als pressupostos de l’Estat del 2018.

En declaracions als mitjans després del debat de política general de la cambra de Vitòria, Egibar ha recordat que l’acord del seu partit amb els populars sobre els comptes del govern de Mariano Rajoy es limita als pressupostos d’aquest any. “No tenim cap acord més”, ha advertit.

El portaveu jetzale ha subscrit les paraules del lehendakari basc, Iñigo Urkullu, en relació amb la situació a Catalunya. “Ha posat els punts sobre les is i ha responsabilitzat a qui correspon, que és el govern central, que en lloc de per les vies de diàleg està actuant per la del Codi Penal. I això és inadmissible en política”, ha advertit.

El PP ajorna l’aprovació dels comptes

El govern del PP necessita el suport del PNB per tirar endavant els seus comptes. Sigui per aquest missatge o no, de moment ha decidit ajornar l’aprovació dels comptes del 2018 fins la setmana que ve, i no al Consell de Ministres d’aquest divendres, segons han confirmat fonts d’Hisenda a Efe.

La legislació estableix que l’executiu ha de remetre els pressupostos al Congrés abans que acabi el mes de setembre.

El portaveu del grup popular a la cambra espanyola, Rafael Hernando, ha justificat que el govern té temps per presentar els comptes fins al 30 de setembre i que “intentarà complir els terminis”.

Segons ell, el gabinet de Mariano Rajoy “fa ús del calendari” per assolir un acord ampli no només amb formacions polítiques sinó també amb els agents socials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.