Economia

sector persquer

Balfegó reclama més quota de tonyina roja

El grup Balfegó de l’Ametlla de Mar reclama que el 2018 s’incremente fins a 32.000 tones la quota de tonyina roja a l’Atlàntic oriental i a la Mediterrània, mentre que els anys 2019 i 2020 proposen increments més moderats, fins a arribar a les 36.000 tones. Així ho exposa el grup tonyinaire davant la reunió de l’organisme internacional que regula la pesca de túnids (Iccat), que ha començat aquesta setmana a Marràqueix i que s’allargarà fins al 22 de novembre.

Segons Balfegó, els informes científics certifiquen un increment de l’estoc de tonyina i asseguren que no hi ha sobreexplotació del recurs, per la qual cosa proposen que se substitueixi el pla de recuperació de la tonyina per un pla de gestió. En aquest sentit, l’empresa tonyinaire reclama a Europa que defense l’increment gradual de la quota a la reunió de l’Iccat i que no accepte les pressions d’alguns estats perquè no s’augmenten les captures. Unes pressions que Balfegó creu que responen a la caiguda del preu de la tonyina roja en l’àmbit mundial. També els grups ecologistes rebutgen un increment fins a les 32.000 tones pel 2018 i aposten per un augment de les captures més moderat els pròxims tres anys. Actualment, la quota pesquera de tonyina roja a la Mediterrània i a l’Atlàntic oriental és de 23.000 tones. El grup Balfegó ha capturat enguany 1.650 tones de tonyina roja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.