Economia

sector químic

El sector químic creixerà un 6% el 2017 i un 5% el 2018

El conflicte polític a Catalunya no ha incidit en el seu negoci, segons la patronal Feique, tot i que el 44% de les vendes es fan des del Principat

Les empreses reclamen costos energètics competitius

Ni la imatge exterior que es té de Catalunya des de l’1-O ni l’empresonament de mig govern legítim hauran desestabilitzat el sector químic, que fa a Catalunya la meitat del negoci del conjunt de l’Estat espanyol, segons va assumir ahir des de Madrid el president de la patronal Feique (Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola), Anton Valero, que en declaracions recollides per l’agència Efe reconeixia que, “potser pel caràcter global” que té la indústria química, no s’ha vist una repercussió en els resultats. De fet, les indústries del sector confien tancar l’exercici del 2017 amb un creixement estimat de la seva xifra de negoci del 5,7% i esperen que l’any següent sigui del 4,7%, fins a arribar a un total de 65.272 milions d’euros. D’aquesta manera, el creixement del sector en el període comprès entre els anys 2007 i 2018 serà del 31,2%, gràcies al creixement de la demanda internacional i també a la caiguda del preu del cru.

Amb tot, Valero no va descartar que la incertesa política pugui influir en el futur perquè “no hi ha cap empresa a qui li agradi la incertesa”.

És previst que la producció de productes químics també creixi durant els exercicis estudiats. Així, s’espera un increment del 3,1% en la producció del 2017 i del 2,6% en la del 2018. Actualment, el sector químic genera el 12,8% del producte interior brut (PIB) espanyol i cal destacar que, en volum de negoci, Catalunya és la primera zona de l’Estat, amb gairebé la meitat del total (44,4% segons xifres del 2016).

D’entre els punts febles, el president de la patronal, Anton Valero, que és també president de Dow Chemical Ibérica, amb seu i planta al polígon petroquímic de Tarragona, va insistir ahir en la necessitat d’establir uns costos energètics competitius per a la indústria i va recordar que és imprescindible establir un pacte d’estat per la indústria, amb una estratègia de creixement industrial “independentment del color del govern”.

LA XIFRA

65.272
milions d’euros
és la xifra de negoci estimada per a les empreses del sector químic durant els anys 2017 i 2018.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.