Empreses

La fusió de Fluidra i Zodiac facturarà uns 1.300 milions

Fluidra consolida el seu lideratge en el sector de les piscines i wellness després de la fusió amb Zodiac. El gegant mundial resultant suma unes vendes de 1.300 milions d’euros, un ebitda de 210 milions i una plantilla de 5.500 empleats. Serà un 40% més gran que la segona firma del mercat. L’operació s’ha fet amb un intercanvi d’accions, de manera que la fins ara propietària de Zodiac, el fons d’inversió Rhône Capital, tindrà el 42,2% de la nova empresa, que conservarà el nom de Fluidra i la seu a Sabadell, mentre que les famílies fundadores de la firma catalana es queden el 28,8%. La resta d’accions, el 28,8%, serà el capital flotant que cotitza a la borsa espanyola.

Eloi Planes, que continuarà com a president executiu, ha explicat que l’operació té sentit per les sinergies identificades (valorades en 35 milions d’euros) i perquè el resultat equilibra millor la implantació geogràfica a tot el món. El 46% del negoci serà a Europa, el 31% a l’Amèrica del Nord i el 23% a la resta del món. L’empresa tindrà una segona seu a San Diego (EUA).

Planes ha destacat l’oportunitat del moment en què té lloc l’operació per les grans perspectives mundials de creixement del sector. Pensa que la unió els ajudarà a aprofitar millor les oportunitats, i no tenen cap intenció de reduir la plantilla. La previsió de creixement anual és d’un 6-7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.