Economia

Societat

Unes 253 persones de Figueres es beneficiaran del pla ‘Treball als barris’

El programa d’inserció i qualificació professional va dirigit a col·lectius amb dificultats especials dels barris de la Marca de l’Ham i del centre històric

La nova edició del programa Treball als barris implicarà directament 253 persones de col·lectius amb dificultats especials dels barris de la Marca de l’Ham i del centre històric de Figueres. Aquest programa, impulsat per l’Ajuntament de Figueres, és subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social amb una dotació de  467.536,53 euros, i pretén aportar una resposta global en l’àmbit de l’ocupació per a aquests col·lectius i el desenvolupament econòmic de la ciutat. Concretament, la iniciativa inclou activitats de formació, assessorament i ocupació, que es repartiran en quatre programes.

Quatre programes

D’entre les 253 persones que es podran beneficiar d’aquesta iniciativa, la part més important (unes 225) tindran accés al dispositiu de suport a la inserció laboral. En aquest cas tindran prioritat persones que estiguin en risc d’exclusió social, en situació d’atur de llarga durada o sense prestació, dones i joves en situació d’atur i baixa qualificació professional, persones amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial, persones en tractament de salut mental, dones que han estat o són víctimes de situacions de violència de gènere, dones en situació de reincorporació al mercat laboral, o persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral.

El programa de qualificació professional permetrà formar dotze persones més en tasques de manteniment i reparacions d’edificis i espais enjardinats. Hauran de ser inscrites com a demandants d’ocupació al SOC amb coneixements dels idiomes oficials, i mostrar interès i motivació per treballar en el sector agrícola. Tindran prioritat els joves de 18 a 29 anys, dones en situació de reincorporació al mercat de treball, nouvinguts extracomunitaris amb experiència prèvia, persones amb necessitat de reciclatge professional,  persones en actiu.

El tercer apartat, el programa d’experiència laboral, oferirà quinze llocs de treball en els àmbits de condicionament i millora dels espais d’interès públic (quatre places), dinamització econòmica i comercial (una plaça), i manteniment i reparacions d’edificis i d’espais enjardinats d’interès públic (deu places).

Finalment, el programa de desenvolupament local permetrà contractar un director o tècnic responsable del programa ocupacional i de desenvolupament local. L’alcaldessa, Marta Felip, destaca la importància d’aquesta tasca que es fa des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, per potenciar la formació com a eina bàsica per a la millora laboral i per a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.