Política

Eleccions 21-D

Romeva: “Hem despertat el feixisme per derrotar-lo d’una vegada per totes”

El número 3 de la llista d’ERC l’única possibilitat que tenen els presos sobiranistes de sortir de la presó és que Oriol Junqueras sigui president

Carles Mundó demana “votar amb el cor però també amb el cap” perquè “es pugui formar un govern fort a Catalunya”

Esquerra Republicana ha portat aquest dissabte el seu únic gran acte del dia a Vilanova i la Geltrú. I ho ha fet sense la seva número dos, Marta Rovira, però ajuntant per primer cop en un míting des que van sortir de la presó a Carles Mundó i Raül Romeva. Els consellers cessats pel govern espanyol han agafat així el protagonisme de la campanya i l’han aprofitat per defensar la candidatura que encapçala Oriol Junqueras, tot apel·lant a reunir els vots necessaris per investir-lo president encara que ara estigui empresonat.

En aquest sentit, Romeva, número 3 de la candidatura, ha exclamat: “El dia 21 hem de guanyar als que volen tornar a la foscor del pitjor del franquisme i del feixisme, que durant tant de temps s’havia adormit però que nosaltres hem despertat per derrotar-lo d’una vegada per totes!”. Així doncs, ha assumit que l’independentisme ha “despertat el feixisme” com va dir el líder de Podem, Pablo Iglesias. “Si dormia és perquè no estava mort. I si l’hem despertat és perquè calia acabar amb ell”, ha sentenciat.

Romeva ha reclamat la llibertat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, de l’exconseller d’Interior Joaquim Forn i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i ha retret el “joc brut” que implica que “el nostre candidat a la presidència no pugui fer campanya en igualtat de condicions” que els altres. No obstant, ha advertit que “en tots nosaltres hi ha una part d’ells, dels quals estan tancats en defensa de la nostra llibertat”. Al seu entendre, l’única possibilitat que tenen els presos sobiranistes de sortir de la presó és una victòria d’ERC en els comicis i que Junqueras sigui president: “Guanyem amb claredat i amb contundència i fem president a algú que està a la presó indignament i amb motius inexcusables”.

“Parlen d’odi, -ha continuat- però només cal mirar als ulls a la gent que hi ha al carrer o els dels presos polítics, perquè això va de persones i sentiments, d’una gran oportunitat perquè tothom pugui sentir-se part d’aquesta societat”. Segons Romeva, si guanya “el bloc del 155” que “ha intervingut les institucions democràtiques de Catalunya i ha justificat la repressió i la vulneració de drets bàsics, tornarem a la foscor”.

Mundó, per la seva part, ha apel·lat al vot de tots els independentistes. “Hem de votar amb el cor i el cap perquè cap independentista es vol ni imaginar que C’s pugui guanyar les eleccions. Per evitar això, el vot més útil és el d’ERC”, ha defensat davant més de mig miler de persones.

“Ciutadans -ha subratllat- no necessita mantenir vigent el 155, és ja el 155, el té en el seu programa, que s’inspira en l’objectiu del seu pare espiritual, l’exministre d’Educació José Ignacio Wert, que volia espanyolitzar els nens catalans”.

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha considerat que PP, C’s i PSOE “pertanyen al club dels carceraris del 155”, i ha afegit que “si el normal és sortir xiulant d’un Parlament per no condemnar el franquisme o donar suport a al partit més corrupte d’Europa que és el PP, nosaltres som anormals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.