Política

MAIALEN FERNÁNDEZ

DIPUTADA ELECTA DE CIUTADANS PER TARRAGONA

“Confio que no es tornaran a repetir els errors comesos en el passat”

És una de les cares del Parlament de Catalunya. Aquesta bilbaïna que viu a Cambrils s’estrena en el món de la política com a diputada de Ciutadans per Tarragona.

Maialen Fernández és una de les cares noves al Parlament de Catalunya. Si Ciutadans hagués revalidat els resultats de les eleccions autonòmiques anteriors, amb 4 escons per la demarcació de Tarragona, aquesta economista bilbaïna que ocupava el número 5 a la llista hauria continuat amb la seva activitat laboral habitual. Però l’ascens que la formació taronja va registrar el 21 de desembre, situant-se com la força més votada al país i que a Tarragona va estar a punt d’aconseguir sis escons –tot i que al final, amb el recompte del vot exterior, el sisè escó va ser per al Partit Popular–, Fernández podrà estrenar-se en l’activitat política, com a diputada al Parlament, al costat dels altres quatre diputats del mateix partit, que repeteixen en el càrrec: Matías Alonso, Lorena Roldán, Carlos Sánchez i Francisco Javier Domínguez. El 21-D, Cs va guanyar per primer cop unes eleccions en el conjunt de la demarcació i a la capital, Tarragona.

Nascuda a Bilbao el 1974, Maialen Fernández Cabezas és llicenciada en econòmiques i empresarials per la Universitat del País Basc, i especialitzada en direcció comercial. Fa 18 anys que viu a Catalunya, i en fa set que es va traslladar a viure a Cambrils. Ha estat professora de ballet clàssic i també ha ballat durant quinze anys. Actualment treballa a l’oficina d’una entitat bancària de Cambrils com a subdirectora. La consulta del 9-N sobre la independència de Catalunya va ser el detonant perquè Fernández es comencés a interessar per la formació taronja. Va considerar que el procés començava a prendre forma i calia fer-hi front. Es va afiliar a aquest partit unionista, de marcat discurs constitucionalista, l’any 2016.

Donada la impossibilitat de fer-la cara a a cara, respon a aquesta entrevista per escrit i, per tant, sense possibilitat de replicació.

Només fa un any que és militant de Ciutadans i ja ha estat escollida diputada. S’ho esperava?
És un honor que el partit hagi confiat en mi per anar a les llistes al Parlament de Catalunya. A partir d’aquí, el bon treball realitzat ha permès obtenir un escó més a la demarcació de Tarragona.
Com afronta el seu nou paper al Parlament de Catalunya?
Començo aquesta nova etapa amb molta il·lusió, responsabilitat i ganes de treballar per a tots els catalans, formant part d’un equip i d’un projecte que impulsi el canvi que necessitem a Catalunya.
Havia ocupat altres càrrecs polítics fins ara?
No, mai; al nostre partit tots som professionals que venim de fora de la política i que podem aportar la nostra experiència professional prèvia servint els ciutadans.
Ciutadans ha estat la força més votada però l’independentisme manté la majoria absoluta. Quina legislatura s’espera?
Confio en la responsabilitat de tots per treballar en benefici dels ciutadans i que no es tornaran a repetir els errors comesos en el passat.
Qui creu que serà el president de la Generalitat?
M’agradaria que fos l’Inés Arrimadas.
L’aplicació de l’article 155 haurà de continuar?
Si es respecta la legalitat, no seria necessària la seva continuïtat.
Com valora el panorama polític resultant de les eleccions del 21-D?
Per primera vegada, un partit constitucionalista ha guanyat les eleccions en vots i en escons. A partir d’ara caldrà seguir treballant per consolidar el canvi que els ciutadans han demanat a les urnes.
A què atribueixen l’ascens espectacular de Ciutadans?
Al fet de transmetre un missatge clar, coherent, il·lusionador i amb propostes reals per a tots els ciutadans.
En el conjunt del país, quina és la seva prioritat immediata?
Deixar enrere aquest “procés” esgotat i esgotador per poder consolidar l’inici de la recuperació econòmica.
I pel que fa a les comarques de Tarragona, quines són les primeres actuacions que cal fer?
Hem de donar estabilitat política, seguretat jurídica i generar confiança, perquè les empreses i els autònoms puguin dur a terme les inversions previstes i s’incrementi el consum, de manera que les comarques de Tarragona siguin un referent turístic, industrial i comercial de primer ordre.
Donades les crítiques que l’acusen d’adoctrinament, cal fer canvis en l’escola catalana?
Els col·legis han d’estar al marge de la política. Hem de formar les futures generacions sempre amb un clima social de concòrdia i amb la millor preparació possible per a un món molt competitiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.