Economia

Feina a la Garrotxa per a 50 persones en situació d’atur de llarga durada

A DinàmiG, de l’Ajuntament d’Olot i del Consell Comarcal, també els formen per facilitar l’accés al mercat laboral

Més de la meitat tenen més de 50 anys

L’agència de dinamització econòmica que comparteixen l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, DinàmiG, contractarà aquest any, a través de plans d’ocupació del SOC, cinquanta persones en situació d’atur de llarga durada que faran treballs de millora de la ciutat i diferents municipis de la comarca i rebran formació durant l’horari laboral. La responsable del Servei d’Ocupació d’Olot, Lídia Fernández, ha explicat que catorze es contractaran per a la neteja extraordinària de la ciutat, tretze per a tasques de jardineria i millores entre la font de les Tries i la font de Noc, el vora riu i el volcà Montsacopa, i quatre per a la millora d’accessibilitat i paviment de les voreres d’Olot. A més, onze persones més formaran una brigada que donarà servei a diferents municipis de la comarca, quatre joves faran tasques administratives i tècniques a diferents àrees de l’Ajuntament d’Olot i quatre més treballaran com a tècnics en d’altres projectes de la ciutat.

Ara ja s’ha contractat les primeres 32 persones i la resta de contractacions es faran al llarg d’aquest any. El 54% dels contractats tenen més de 50 anys i quatre són joves en la modalitat de pràctiques en el marc de la garantia juvenil perquè puguin adquirir una primera experiència relacionada amb els seus estudis.

El SOC també ha resolt favorablement dos programes més que permeten que des de l’àrea d’ocupació de DinàmiG, al Mas les Mates, es pugui oferir el servei d’orientació i intermediació laboral a tota la comarca amb la contractació de cinc tècnics i també ha resolt sis programes enfocats al desenvolupament local en diversos aspectes.

LES XIFRES

50
persones
es contractaran per poder treballar i formar-se en plans ocupacionals; ara ja se’n beneficien 32
6
programes
subvencionats pel Servei d’Ocupació s’enfoquen al desenvolupament de pobles garrotxins


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.