Gran angular

El sector del moble i de l’hàbitat veu “un bon 2018”

La innovació, l’exportació i el màrqueting, les llances del creixement

La Comissió Europea ha aprovat una dotació de 600.000 euros per impulsar el projecte Sentinel

El Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble i Innovació en Hàbitat (Cenfim), que aplega 122 empreses associades d’arreu de l’Estat espanyol, preveu un bon any 2018 en funció dels principals indicadors que marquen el dia a dia de les empreses associades.

Malgrat que els objectius varien molt entre una fusteria de deu treballadors o una gran empresa de paviments, el denominador comú és que la crisi ja ha quedat enrere. Tot i així, “no es pot abaixar la guàrdia i cal endegar accions concretes per seguir creixent”, explica Joaquim Solana, director general de Cenfim, que defineix l’estratègia en tres accions clau: “la innovació, l’exportació i les accions de màrqueting i promoció amb els associats”.

Cenfim contribueix a la competitivitat de les empreses associades per millorar les seves capacitats en la innovació i comercialització a través de projectes col·laboratius. Les activitats d’innovació se centren en la digitalització, la sostenibilitat i el disseny del producte.

Pel que fa a la comercialització, l’entitat ha posat en marxa el major marketplace de l’interiorisme hoteler, InteriHotel, amb edicions anuals a Barcelona, Palma, Tenerife i Màlaga. També impulsa el showroom WEcontract a Barcelona –que va presentar la nova renovació a mitjan febrer a l’eixample barcelonès– i la versió que es farà a Madrid, així com la plataforma en línia HIcontract.net.

Un dels objectius que impulsa Cenfim és ser forts a Europa. Per això destaca diversos projectes que van més enllà dels Pirineus. Boss4sme, Furn360, Women in Power o Sentinel en són una mostra. Precisament la “Comissió Europea acaba d’aprovar dues fases del projecte Sentinel per un valor de 600.000 euros, que serviran per ajudar les empreses que operen en el sector contract hospitality”, assegura Joaquim Solana. A més, el director de l’entitat diu que els socis han augmentat molt les exportacions els darrers anys, “sobretot en veure que les vendes a l’interior havien caigut molt per la crisi”.

Els membres fundadors de Cenfim són la Confederació Catalana de la Fusta, les federacions provincials de la fusta de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, l’Ajuntament de la Sénia, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i el Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Cenfim es va fundar l’any 2006 com a centre de difusió tecnològica de la fusta i el moble a Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat a través de la innovació i la internacionalització. Arran de l’interès de les activitats que duia a terme, es van ampliar els beneficiaris fundacionals per incloure-hi empreses i entitats més enllà de Catalunya i, també, altres sectors productius de l’hàbitat complementaris del moble: il·luminació, paviments, tèxtil de la llar, revestiments, bany i decoració.

Aquesta entitat sense ànim de lucre, que mou una facturació agregada de 2.000 milions d’euros, amb el temps ha depassat les Terres de l’Ebre i ja té aproximadament el 30% de les empreses associades més enllà de Catalunya.

promoció

Es posa en marxa el WEcontract BCN

El clúster del moble i l’hàbitat de Catalunya va presentar a mitjan febrer el seu renovat showroom especialitzat en l’interiorisme per a projectes contract a la ciutat de Barcelona. La remodelació té el suport de Cenfim per reactivar el sector de la indústria del moble i de l’hàbitat.

En l’acte de presentació hi van intervenir Alberto Pezzi, director de l’àrea clúster d’Acció; Ramon Gabarró, president de Cenfim, i Jordi Portet, de l’empresa NMC Ibérica, en representació de WEcontract BCN. El nou interiorisme disposa d’empreses especialitzades en contract associades a Cenfim com ara Bustper (mobiliari d’hotel), Carpyen (il·luminació decorativa), Decosan (mobiliari de bany), Floover (pavimentació), Grup Lober (tèxtil decoració), Nexia (il·luminació tècnica d’interior), NMC (motllures decoratives), Rovira (aixetes), Vergés (mobiliari), Sonae Arauco (fusteria) o Zennio (domòtica).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.