Economia

municipal

emprenedors

Platja d’Aro tindrà un espai públic compartit de treball per a deu autònoms el 2019

El municipi oferirà oficines a emprenedors i treballadors liberals de pas a les dependències de formació de l’àrea de Promoció Econòmica, a la plaça Europa

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro prepara un espai de treball compartit –coworking– amb capacitat per a una desena de professionals a les antigues oficines dels serveis d’Urbanisme, a la plaça Europa. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Maurici Jiménez, avançava ahir que serà un servei pensat per a emprenedors autònoms o fundadors de noves iniciatives empresarials, que sovint es veuen forçats a treballar des de casa per no haver de fer front a les despeses de llogar locals o oficines.

La intenció és que les instal·lacions estiguin a punt a finals d’any, i Jiménez explica que ara, mentre conclou la primera part de la reforma de les instal·lacions –amb l’enderroc dels envans interiors i la renovació d’instal·lacions i tancaments–, se centraran a preparar la segona fase dels treballs i el reglament d’ús i accés a les dependències.

Un espai molt obert

La idea amb què treballa l’àrea de Promoció Econòmica és obtenir un equipament diàfan, sense espais tancats i amb els professionals interactuant amb la resta d’espais de reunions i formació, tant l’ocupacional com la que s’ofereix de suport per a l’empresariat local. L’objectiu compartit és disposar d’espais específics per a cursets i reunions –ara sovint els han de fer a la sala institucional de plens– i atraure talent i iniciatives del municipi i poblacions de la rodalia.

LA XIFRA

393.950
euros
és el pressupost de l’àrea de Promoció Econòmica de Castell-Platja d’Aro per a l’exercici del 2018.

El pressupost de l’àrea creix un 3%

Les obres per habilitar les noves instal·lacions de formació ocupacional i treball compartit se sufragaran amb càrrec al pressupost de l’àrea de Promoció Econòmica per a aquest 2018, que amb 393.950 euros s’incrementarà un 3,14% respecte al de l’any anterior. L’assignació, destaca Jiménez, permetrà mantenir accions i serveis que funcionen –com ara les jornades culinàries infantils Xics Gastronòmics, el Magic Night i altres espectacles relacionats amb el món de la màgia en l’entorn de la restauració i el comerç, o la campanya de Nadal i el concurs que arribarà a la tercera edició–, però també la plataforma Eixos i el cens comercial de locals i oficines disponibles per al lloguer i compra. També es mantindrà el Club de la Feina, que va gestionar 130 ofertes de treball l’any passat.

Entre les accions que milloren dotació, però, hi ha les destinades a formació ocupacional i novetats en la dinamització del comerç i promoció del maridatge de vins amb música o el golf amb restauració i moda. El paradigma, però, és definir noves accions i campanyes conjuntament amb el teixit empresarial, a banda de millorar aparadors i l’ampliació del casal tecnològic d’estiu per a joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.