Economia

fira de vins

Clos Adrien 2014, millor vi de l’Empordà al Giroví

Els 220 tastadors del jurat atorguen medalles d’or a altres sis vins empordanesos

El vi negre reserva Clos Adrien 2014, del celler Terra Remota de la DO Empordà, va ser un dels dos millors puntuats en la 23a edició del concurs Giroví, aquest cap de setmana a l’hotel Carlemany. L’altre vi destacat va ser un negre jove, el Gris 2017, en aquest cas elaborat per Taller de Vins i adscrit a la DO Catalunya.

El certamen va aplegar 220 tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Girona, enòlegs, sommeliers, elaboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors. Sempre a cegues i entre 12 categories. Pel que fa als productors de la DO Empordà, també hi va haver medalles d’or per al Joncaria 2015, blanc especial del celler Pere Guardiola; per al blanc fusta Flor d’Albera 2015, de Martí Fabra; per al negre jove Cop de Vent 2017, del Grup Freixenet, i, en la categoria de negres de criança, per al Temperi 2016, del celler Vinyes de la Dot, i dues referències del Grup Peralada: el Finca Malaveïna 2014 i el Gran Claustro negre 2013.

Vermuts, a concurs

Una de les novetats del tast d’enguany era que per primer cop hi competien diferents vermuts catalans. El millor classificat segons el parer del jurat va ser el vermut reusenc Yzaguirre reserva vermell. En total, incloent-hi aquesta categoria i diferents caves, el jurat va repartir 26 ors, amb una bona representació de la DO Empordà per les set medalles assolides i tres més per als caves Charlotte Rigaud, –de Vins i Licors Grau– i el Brut Nature Gran Reserva 2010 del Celler Trobat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.