Economia

economia

subministrament de gas

Gas Natural tanca la venda del 20% de la distribució

Gas Natural Fenosa ha completat la venda del 20% de la seva xarxa de distribució de gas a l’Estat espanyol (GNDB) a un consorci d’inversors en infraestructures format per Allianz Capital Partners i Canada Pensió Pla Investment Board per un import de 1.500 milions d’euros en efectiu, segons va comunicar ahir a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV). L’operació es va anunciar l’agost passat, va ser aprovada pel regulador borsari i generarà “reserves positives en el patrimoni net de Gas Natural per aproximadament 1.000 milions d’euros”, segons la companyia. Gas Natural manté la participació del 80% i la continuarà consolidant per integració global.

D’altra banda, la multinacional invertirà, a través de la seva filial GPG (Global Power Generation), uns 95 milions d’euros en dos projectes fotovoltaics al Brasil que generaran cada any 165 GWh –gigawatts hora– i que començaran a funcionar l’últim trimestre del 2018, segons va anunciar a través d’un comunicat.

Amb aquest projecte, la filial de la multinacional energètica duplicarà la seva generació d’energia al mercat brasiler després de la seva entrada el 2017. El projecte es durà a terme a l’estat de Mas Gerais, on s’obriran dos parcs fotovoltaics denominats Guimarania I i Guimarania II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.