Economia

Els controladors de l’aeroport de Barcelona aniran a la vaga a partir del 20 de juny

El 85% de l’assemblea de treballadors acorden convocar aturades de 24 hores a partir d’aquesta data

Els controladors de l’aeroport de Barcelona-el Prat aniran a la vaga aquest estiu per reclamar un augment de la plantilla, que consideren insuficient per fer front al trànsit aeri que es genera en aquesta instal·lació. Els treballadors han acordat aturades de 24 hores a partir del 20 de juny.

Aquesta decisió s’ha pres avui en una assemblea celebrada en aquest aeroport, en la qual s’ha debatut la càrrega de treball que suporta el col·lectiu i s’ha sotmès a votació la proposta d’anar a la vaga, que finalment ha prosperat, segons han informat a EFE fonts d’USCA (Unió Sindical de Controladors Aeris).

En un comunicat, els controladors ja van vaticinar un estiu de “col•lapse” a l’aeroport barceloní a causa de “la manca” de supervisors a les torres de control, que “s’ha fet crònica”, asseguraven. Tot i que Enaire ha fet convocatòries per contractar professionals, “no s’arribarà temps” perquè els nous controladors arribin a l’estiu, quan hi ha més vols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.