Política

Josep Maria Ros

Alcalde de Torrent

“El treball ha estat per millorar el poble”

“Com a molts pobles petits ens preocupa que la gent jove no es quedi, d’aquí el POUM”

“S’ha treballat especialment en obra civil”

Josep Maria Ros ja fa onze anys que és alcalde a Torrent. En aquest temps, ell i el seu equip han treballat per modernitzar més el poble. Ara afronten el repte de la redacció del POUM

Josep Maria Ros, alcalde de Torrent, explica que l’equip de govern, format per l’alcalde i quatre regidors, ha treballat intensament durant onze anys per modernitzar més el poble, especialment carrers i sanejament. Ros destaca també l’aposta per bastir un bon equilibri amb les segones residències, moltes de les quals tenen un nivell econòmic molt alt.

Com definiria aquest mandat, ara que falta un any per a les eleccions?
Com el definiria? Doncs com un mandat de molta i molta feina. Hem fet unes obres que són bàsiques perquè nosaltres consideràvem que s’havien de fer. Per exemple: hem invertit molt en obres que fan referència a l’aigua de boca, amb millores a les canonades, ja sigui d’impulsió com de distribució. Una altre punt ha estat el soterrament de serveis, com ara l’enllumenat públic, i hem arreglat moltes places, entre altres.
Què en destacaria?
Hi ha una actuació que hem fet i que n’estem molt satisfets i que ha consistit a fer una vorera que travessa tot el poble i que, i un cop es finalitzi, arribarà fins a Sant Feliu de Boada. Aquesta vorera ha convertit un tram de carretera en un passeig, amb una vista privilegiada, i a més, hem millorat la seguretat d’aquelles persones que tenien per costum anar-hi a caminar. Quan la deixem al tocar el terme veí, doncs seria ideal que aquest, que només té un petit tram, li donés continuïtat i així, penso, tindríem una zona de passeig molt i molt atractiva. Hem fet moltes actuacions, com ja he explicat, però aquesta una d’aquelles que ens emplena de satisfacció. I lliga amb les actuacions que hem fet a places i carrers.
Una molt bona notícia és la construcció del giratori a la carretera.
Miri, des que vaig arribar a l’alcaldia, i al llarg d’onze anys, no sap les vegades que he anat a Barcelona i a Girona, una pila. No sap la quantitat d’atestats d’accidents que hem presentat per avalar la construcció de la rotonda. Els vàrem explicar que per aquest punt hi passa la ruta Pirinexus i era molt perillosa, amb una línia contínua. Estem satisfets que, finalment, s’hagi desencallat aquest reivindicat projecte i les obres ja s’hagin licitat. Entenem que amb la rotonda es dona un plus a la seguretat i la distribució del trànsit.
Quin tema important tenen ara entre mans?
Estem fent el Pla General d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), però l’estem fent de manera molt tranquil·la. Hem donat molts terminis i els hem allargat fins i tot. Tenim un objectiu clar i és que volem incentivar que la gent no marxi del poble, perquè com a molts pobles petits la gent jove no es queda, aquest és el repte.
Torrent és un poble petit. Però té un important gruix de segones residències... i de molt i molt nivell econòmic. Com es porta aquest equilibri?
Tenim la sort de poder comptar amb gent molt i molt sana, amb la qual es pot parlar i que busquen aquest ambient de poble. Ara, per aconseguir aquest clima d’equilibri, doncs no hem dubtat a obrir expedients a propietaris que feien festes fins a altes hores, per posar un exemple. També hem estat molt curosos amb els animals domèstics, que alguns veïns els deixaven anar sols; tot això ho hem regulat per seguretat i higiene. Vàrem fer, per a tot això que dic, una ordenança de policia i bon govern.
La situació que viu el país, políticament, és molt delicada i té molts elements, molts fronts oberts. Com creu que pot afectar tot això a Torrent, tot i que encara falta un any per les eleccions municipals?
Estem baixant al nivell local, i molt local en el cas de Torrent. Als municipis sempre són molt diferents les generals i les del Parlament de Catalunya. La gent del poble el que vota és la persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.