Economia

Els premis Arjau guardonen cinc empresàries de Roses

Els guardons són un reconeixement a trajectòries exemplars que han ajudat a posicionar Roses com a destí turístic

La quarta edició dels premis s’entregava ahir en el marc de la Festa del Mar

Les empresàries Carme Gómez Plana, Conxita Mach Batlle, Margarita Aguilà Santalucía, Pilar Simón Sayols i Mercè Portell i Poch han estat guardonades amb els premis Arjau 2018. Els reconeixements, que concedeix l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Roses Comerç, es van atorgar, ahir, per quart any consecutiu, en el marc de la Festa del Mar que se celebrava aquest cap de setmana a Roses.

El premi Arjau és un reconeixement que els empresaris de Roses concedeixen a persones vinculades al municipi que han tingut una trajectòria exemplar i que amb la seva dedicació i entrega han ajudat a posicionar Roses com a població turística. El lliurament dels guardons el va fer el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i de Roses Comerç, Miquel Gotanegra. A l’acte, que es va dur a terme dissabte al vespre a la ciutadella de Roses, van assistir el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i diputat, Ferran Roquer, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i Gemma Coll, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Girona. “Han estat unes veritables ambaixadores del turisme a casa nostra. Són unes dones que van treballar intensament, en unes circumstàncies molt diferents a les d’ara, i que amb el seu treball i esforç han marcat un camí i un trajecte que són referència”, va dir Gotanegra referint-se a les guardonades.

Èxit de la Festa del Mar

Unes 1.200 persones s’han inscrit a la vuitantena d’activitats que, aquest cap de setmana, s’ofereixen en la Festa del Mar de Roses a preus populars. La celebració, que ha arribat a la novena edició, té per objectiu mostrar als visitants tot el potencial turístic del municipi i divulgar els atractius de la zona. També ha estat un èxit de públic la segona edició del Market Hola Estiu, que es va dur a terme dissabte vespre a la ciutadella de Roses: una vintena de comerciants hi exposaven els seus productes juntament amb un espai gastronòmic, actuacions musicals, un taller infantil i una desfilada de moda.

Tots els sectors de l’activitat turística amb cinc dones

Carme Gómez Plana va començar ajudant la seva mare en el negoci de records i es va haver de fer càrrec també de la botiga de comestibles del seu marit. Ha passat el relleu a les filles. Conxita Mach Batlle i el seu marit van obrir l’any 1972 una bugaderia industrial i la primera botiga de roba Mach a Roses. També van posar en marxa la tintoreria El Cisne. Margarita Aguilà Santalucía és l’ànima del restaurant L’Almadrava i dels apartaments Santallúcia, a què ha dedicat 50 anys de la seva vida. Pilar Simón Sayols i el seu marit van obrir, el 1964,  un local a Canyelles; fins als 80 anys va estar al capdavant de La Gua Gua. Mercè Portell i Poch és el pilar i l’ànima de l’hotel Terraza, un establiment amb història que ella ha ajudat a construir, convertint-se en el referent de l’hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.