Economia

La venda de pisos creix un 3,2% el primer trimestre

Segons un estudi del BBVA, la demanda residencial va despuntar a Lleida i Tarragona amb un 22% i un 13%

La revaloració de l’habitatge és del 4,2%

La venda d’habitatges ha crescut un 3,2% en el primer trimestre del 2018 a Catalunya gràcies a l’increment de la demanda residencial a les demarcacions de Lleida (22,1%) i Tarragona (13,2%), que van créixer a un ritme molt superior a la mitjana espanyola (8%), segons un treball del servei d’estudis BBVA Research. Segons l’entitat, Catalunya ha tancat el primer trimestre de l’any amb 21.069 habitatges venuts, la major part dels quals (un 68%) a la demarcació de Barcelona. A més, en aquesta demarcació destaca que el 83% de les transaccions són com a primer habitatge i les fan els barcelonins, i no pas estrangers o inversors. Però el major increment de vendes, explica el banc, el van experimentar Lleida (22,1%) i Tarragona (13,2%).

El dinamisme de la demanda va continuar afavorint l’increment dels preus de l’habitatge, encara que en els últims dos trimestres el ritme de creixement s’ha moderat. Així, la revaloració de l’habitatge a Catalunya es va situar a finals del primer trimestre d’aquest any en un 4,2%, una taxa de creixement que va continuar sent superior a la mitjana espanyola (2,7%). Barcelona és la demarcació on més s’ha revalorat l’habitatge i el 2016 i el 2017 el metre quadrat va créixer per sobre del 6%. No obstant això, en el primer trimestre de l’any la taxa de creixement interanual es va moderar fins al 5,3%.

A les altres demarcacions catalanes, els preus també van créixer a taxes més moderades que en trimestres anteriors. Així, a Lleida va créixer un 1,2% respecte al primer trimestre del 2017, a Tarragona ho va fer un 1,0% i a Girona un 0,6%. Quant a la demanda, a Barcelona un 83% són clients locals, però a Girona el percentatge de compradors estrangers és del 30% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.