Política

JÚLIA GIL

ALCALDESSA D'AVINYONET DE PUIGVENTÓS

“Falta molta conscienciació pel que fa al reciclatge”

“Em presentaré a les properes municipals amb el mateix equip”

“Treballem perquè la gent no s’hagi de desplaçar”

Júlia Gil, nascuda a Figueres però veïna d’Avinyonet des de fa catorze anys, va accedir al càrrec fa un any, després que l’anterior alcalde hi renunciés a causa de l’afer de la biblioteca. Gil (PDeCAT) encapçalarà la llista del seu partit en les pròximes eleccions municipals per primer cop.
Dijous de la setmana que ve farà un any que és alcaldessa. Quina valoració en fa?
Una valoració molt positiva, tenint en compte que soc a l’Ajuntament des del 2011, treballant pel municipi i la seva gent. Aquest any com a alcaldessa he volgut escoltar tothom, tots els col·lectius del municipi, per poder treballar en la mesura del possible pels interessos comuns. Hem continuat treballant per dur a terme les actuacions i projectes que ja teníem previstos i hem treballat i treballem en d’altres que hi hem anat afegint per millorar la convivència i la qualitat de vida dels nostres vilatans. Sobretot, la proximitat i el diàleg, que sempre hi ha estat i que seguirà sent el principal compromís de l’Ajuntament.
Comentava que ha fet una roda de contactes amb col·lectius i entitats, quines són les principals demandes que els presenten?
No només amb les entitats, quan parlo de col·lectius també em refereixo a tots els vilatans per característiques comunes, com ara l’edat. En aquest sentit, cada col·lectiu m’ha suggerit les seves necessitats i inquietuds, tant el jovent com la gent gran, als quals he cregut necessari escoltar per poder cobrir les seves necessitats, i per descomptat també les entitats, amb les quals sempre hem col·laborat. Pensem que hi ha d’haver un feedback a l’hora de portar a terme no només el dia a dia sinó totes les activitats i esdeveniments que organitzem i que ens agrada que en siguin partícips.
En aquest sentit, quins projectes de futur tenen o quins reptes es troben a Avinyonet?
Pel que fa a projectes, per exemple, tenint en compte el jovent, que n’hi ha molt al municipi, trobàvem que hi havia algunes mancances perquè se sentissin a gust per quedar-se, i sempre havien de buscar alternatives fora d’aquí. A la zona esportiva de la urbanització Mas Pau, on tenim un espai molt gran i molt polivalent, hem construït i recentment inaugurat una pista de skate. També un espai perquè puguin practicar esport al municipi i no s’hagin de desplaçar. D’altra banda, també estem treballant molt en la creació d’un espai jove i fem diferents trobades amb el jovent perquè ens expliquin les seves inquietuds i quines coses creuen que hauríem de dur a terme al municipi. El destí de tot això és poder crear un espai únic perquè els joves es puguin trobar. Per a la gent gran, volem millorar el parc de salut existent al poble i fer-ne un de nou a la urbanització, a més de donar continuïtat a les activitats que ja portem a terme, i també volem treballar en la creació d’un espai de trobada per a ells. Per a les entitats i emprenedors del municipi, tenim en projecte l’adequació d’un espai perquè en puguin disposar per a tot allò que necessitin.
Això de desplaçar-se a Figueres, per exemple, és habitual en municipis propers a una ciutat. Com es pot mantenir l’arrelament al municipi?
Tenint en compte que aquests col·lectius es desplacen perquè al municipi no troben alternatives, doncs crear aquestes alternatives, que no tinguin necessitat de desplaçar-se en la mesura del possible. Hi ha moltes coses a les quals no podem arribar, sobretot pel que fa al comerç, però sí que en activitats i espais lúdics ja hi estem treballant perquè estiguin creats al municipi i la gent no s’hagi de desplaçar, i vull dir tant la gent jove com la gent gran.
Hi ha algun altre projecte que estigui a punt de veure la llum o més a llarg termini que sigui destacable?
Bé, estem treballant en diversos projectes. Alguns són d’inversió general i d’altres són projectes lúdics i culturals.
Per exemple, un és la nova deixalleria?
A la nova deixalleria ja hi estem treballant, de fet ja hi hem treballat i ja hem portat a terme moltes de les actuacions necessàries perquè l’àrea d’aportació pròpiament dita també fos una minideixalleria. S’han fet adequacions per a la millora de l’espai i per al compliment de la normativa. S’ha separat el que és l’àrea d’aportació del que és deixalleria, s’ha adequat l’espai, i ara ens queda la instal·lació dels diferents contenidors que manquen per als voluminosos i la ferralla. Ja vam començar amb l’anterior alcalde a millorar l’espai, estèticament parlant, i hem continuat en aquesta línia. Ens queda molt poc, la instal·lació d’un parell de contenidors i les senyalitzacions. Hi continuarem treballant perquè falta molta conscienciació pel que fa al reciclatge i és molt important que la gent es conscienciï perquè una de les nostres premisses és tenir cura del medi ambient i de la sostenibilitat energètica. La propera cosa que farem seran campanyes per al reciclatge de la fracció orgànica, i des de l’Ajuntament sempre mirarem de facilitar al ciutadà la gestió per tal que tothom assoleixi aquest compromís.
Ha notat molta diferència de passar de ser regidora a alcaldessa?
Sí, bastant, perquè com a alcaldessa assumeixes la responsabilitat màxima i, a més, en un ajuntament petit els alcaldes som molt polivalents. Estic encantada de fer-ho, des de sempre he tingut molta vocació de servei, i m’agrada arribar a tothom i ja sabem que és molt difícil, però m’agrada tenir tothom content.
Tornarà a presentar-se en les pròximes municipals?
Sí, la veritat és que sí, tenim intenció de tornar-nos a presentar el mateix equip de persones. Si hi ha una cosa que és imprescindible per tirar endavant projectes és estar envoltada d’un bon equip. Nosaltres som un equip de persones constructives i proactives, responsables i honestes i amb ganes de continuar treballant per Avinyonet i els seus vilatans. Tenim molts projectes i si els avinyonetencs ens donen la seva confiança continuarem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.