Economia

La facturació industrial creix al maig el 2,9% en relació amb l’any passat

L’augment de l’activitat del sector manufacturer a l’Estat va ser del 5%

L’índex general de la xifra de negocis del sector industrial al maig en sèrie original a Catalunya es va incrementar un 2,9% en relació amb al maig de l’any passat, segons les xifres facilitades per l’institut d’estadística espanyol. En el conjunt de l’estat espanyol, aquest augment al maig va ser del 5%.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) assegura que a l’Estat, en sèrie original tots els sectors d’activitat van registrar caigudes de l’activitat amb l’excepció dels fabricants de béns d’equipament, el 2,1%, béns intermedis, el 6,%, i el sector energètic amb un augment de l’activitat del 31,4%.

Els altres sectors industrials van retrocedir en facturació com els fabricants de béns de consum -0,1%, els béns de consum de llarga durada el -0,9% i els béns de consum de curta durada -0,1%.

En relació amb la cartera de comandes del sector industrial de cara a conèixer les perspectives del sector industrial el pròxims mesos, l’INE explica que la indústria espanyola ha vist com al maig aquesta cartera de comandes registra increments del 6,8% i a Catalunya el 0,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.