Política

Sánchez i Iglesias pacten elevar el salari mínim a 900 euros

Acorden legislar baixes de paternitat i maternitat iguals, cedir la regulació dels lloguers més cars als ajuntaments i apujar un punt l’impost de patrimoni a fortunes per sobre dels 10 milions

El govern espanyol i Podem han pactat elevar el salari mínim interprofessional a 900 euros (actualment és de 735,9 euros). És un dels grans acords que segellen el pacte entre l’executiu de Sánchez i la formació d’Iglesias per tirar endavant els pressupostos del 2019.

Aquest matí, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha detallat a RAC1 que a banda d’aquesta mesura també s’han posat d’acord per legislar “gradualment” baixes de maternitat i paternitat iguals i també per apujar un punt l’impost de patrimoni a les grans fortunes per sobre dels 10 milions d’euros.

A més, han acordat cedir als ajuntaments la regulació dels preus de lloguer a les zones on hi ha més inflació. Calvo reconeix que les mesures suposen una despesa important però que “Europa ho entén”. “Brussel·les entén que la crisi i l’ajustament han deixat al país tremolant en criteris d’igualtat”, ha valorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.