Economia

L’ANC manté la majoria en el ple de la Cambra

El recompte li resta un lloc a favor de Masià, però encara en té 31 dels 60

La candidatura Eines de País, promoguda des de l’ANC, que dimecres passat va donar la sorpresa en guanyar per majoria absoluta en les eleccions al ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, va validar ahir aquesta superioritat durant el recompte que va efectuar la Junta Electoral Central després que es detectessin presumptes irregularitats en un paquet de vots.

Així, si en els resultats provisionals l’equip de l’ANC va obtenir 32 dels 40 llocs que es trien per sufragi, després de la revisió d’ahir al vespre, aquesta presència només ha perdut un escó a favor de la candidatura de l’advocat Ramon Masià, però continua superant la meitat més u necessària per a la majoria absoluta, ja que als 40 escons votats cal afegir 14 cadires que s’obtenen mitjançant aportacions econòmiques i les 6 que trien directament les patronals fins a un total de 60.

Els altres llocs en disputa també s’han mantingut: Enric Crous amb 4 representants; Carles Tusquets, amb tres, i l’equip feminista del col·lectiu 50a50, que en tindrà un.

La polèmica va sorgir quan un paquet de 995 vots van aixecar sospites pel fet que el sistema electrònic facilitava el vot a càrrec de gestores que disposen del certificat electrònic dels empresaris, perquè el fan servir per exemple per gestionar les declaracions d’impostos.

Dimecres passat, després d’una nit electoral maratoniana, els resultats provisionals van donar com a guanyadora absoluta la llista de l’ANC, que després del recompte d’ahir es confirma que podrà triar el president quan es constitueixi el ple a final de juny.

En total, es van recollir 17.224 vots, una porció petita de les més de 423.000 empreses i autònoms convocats. No obstant això, la participació va duplicar la de les últimes eleccions, del 2010. Des d’aleshores, el ple no s’havia pogut renovar per diversos motius (falta d’una llei ad hoc, aplicació del 155...) i s’havia prorrogat el mandat de l’actual president, Miquel Valls, que lidera la institució des del 2002.

Tot i el veredicte de la JEC, és probable que la polèmica continuï, ja que els equips jurídics d’algunes candidatures rivals, com ara la de Tusquets i la de l’advocat Masià, estudien la possibilitat d’impugnar els comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.