Gran angular

La inversió sostenible guanya pes

El 55% dels plans de pensions europeus tenen en compte la sostenibilitat a l’hora d’invertir

La sostenibilitat cada vegada és presa més seriosament pels inversors institucionals de tot Europa, segons revela l’Enquesta Europea d’Assignació d’Actius de Mercer 2019, que assenyala que el 55% dels fons de pensions consideren actualment entre les seves decisions d’inversió els riscos mediambientals, socials i de governança (ASG), davant del 40% del 2018.

Val a dir, però, que més de la meitat dels inversors, un 56%, assenyalen que les pressions reguladores han estat el motiu principal per reorientar les inversions. Segons els experts de Mercer, aquesta tendència anirà arrelant, com a resultat de la introducció de la Directiva Europea de Pensions 2017, IORPII i el Reglament d’Inversions del Departament de Treball i Pensions (DWP) del Regne Unit, que entra en vigor el mes d’octubre vinent, normes que requereixen que els fons de pensions tinguin en compte els factors ASG a l’hora d’invertir.

A banda de la pressió del regulador, els fons també destaquen altres factors que empenyen aquesta tendència. Segons revela l’estudi, el 29% dels plans, davant del 25% del 2018, consideren els riscos ASG pels beneficis que aporten en termes de rendibilitat i risc d’inversions. Un altre 29%, en comparació amb el 18% del 2018, ho fa per mitigar els possibles danys en la seva reputació.

Un 14%, que els autors de l’enquesta consideren encara migrat, reconeix que les decisions estan sent impulsades pels desafiaments que planteja el canvi climàtic. Cal considerar que l’any passat aquest percentatge era superior, del 17%.

L’Enquesta Europea d’Assignació d’Actius de Mercer 2019 s’ha realitzat sobre un univers de 876 inversors institucionals de dotze països, que es tradueixen en un bilió d’euros en actius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.