Economia

economia

El sector logístic representa gairebé el 14% del PIB català

L’Institut Cerdà, per encàrrec de l’empresa pública de la Generalitat Cimalsa, va presentar la 14a edició de l’Observatori de la logística. De l’estudi es desprèn la importància del sector en l’economia catalana, jperquè representa el 13,8% del PIB. A més, el sector logístic ocupa, només de forma directa, més de 120.000 persones.

Respecte de les dades de l’edició anterior, l’estudi constata un increment d’una dècima en el pes del sector. En termes quantitatius, el valor afegit brut (VAB) ha augmentat del 5,5% respecte de l’any passat i s’ha situat en 27.000 milions d’euros.

En la roda de premsa de presentació de l’estudi, el president de Cimalsa, Enric Ticó, va afirmar que les xifres del sector demostren que la logística és “la locomotora que estira el nostre país”. Tot i això, Ticó va advertir també que la formació que es dona a Catalunya en l’àmbit de la logística no s’adequa als perfils de professionals que busquen les empreses emergents del sector. En aquest sentit, va avisar que només el 3% de la formació que s’ofereix s’hi adequa.

De fet, l’observatori mostra l’augment de la importància de les empreses emergents del sector. En aquesta edició de l’estudi han identificat fins a 258 empreses emergents, xifra molt superior a la vuitantena de l’edició anterior. Segons l’observatori, aquestes empreses generen més de 3.500 llocs de treball altament qualificats, el que representa, de mitjana, una quinzena de treballadors per empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.