Economia

La verema d’aquest any, sense solució

Agricultura estudiarà fórmules per equilibrar els preus del raïm en el futur

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va comprometre ahir amb els representants sindicals dels pagesos a estudiar les mesures que permetin de garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda de raïm en el futur i a fer complir les mesures proposades pel Consell Regulador del Cava (que depèn del Ministeri d’Agricultura). Malgrat tot, però, van acabar una reunió de més de tres hores sense cap solució per salvar la campanya d’aquest any.

Després que dimarts Henkell-Freixenet es va fer fort en el tram dels baixos preus, els pagesos mantenen la convocatòria de vaga pel 5 de setembre i demanen a tots els pagesos del sector que deixin de collir aquell dia i que no entrin raïm en cap celler com a mostra de suport al pagesos del cava afectats per la decisió de les grans empreses de situar el preu del raïm a barems de finals dels noranta. Els pagesos agraeixen el suport de la consellera i el compromís d’Agricultura d’encetar una nova etapa després d’aquesta verema amb l’objectiu d’evitar que es tornin a produir situacions com l’actual.

Precisament ahir Pimecava va emetre un comunicat en què recorda que les patronals del cava ja van advertir dels problemes de l’excés d’oferta i van aconsellar als pagesos que apostessin pel control de producció de les collites i reconeix que van fracassar. Malgrat tot, Pimecava demana generositat i un preu digne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.