Emprenedors

Una ‘start-up’ que ajuda els expatriats

Real Estate Relocation ha nascut a la primera incubadora ‘proptech’

Llogar una casa, gestionar tràmits burocràtics, trobar escola on matricular els nens i localitzar altres serveis bàsics per a la quotidianitat d’una família no és una tasca fàcil quan ho has de resoldre tot a la vegada, en un període de temps curt i a més ets en un altre país, amb les limitacions culturals, lingüístiques i legals que això suposa.

Cada any, Barcelona acull un nombre més alt de talent d’arreu del món que s’hi trasllada i necessita un servei d’assessorament per instal·lar-se ell/a i la seva família a la seva nova llar. Aquest servei es coneix en el seu terme en anglès com a relocation (reubicació). El negoci consisteix en un acompanyament d’una empresa local que es dedica a trobar i gestionar totes les necessitats personals en el procés de canvi. La forquilla de serveis va des de trobar-los casa fins a contractar-los un fuster.

Fa temps que les grans empreses contracten aquest servei quan expatrien els seus empleats, especialment per a directius d’alt nivell i càrrecs intermedis, però a mesura que Barcelona s’ha anat situant com un hub internacional en emprenedoria i empreses emergents la demanda de serveis de reubicació s’ha anat multiplicant i ha anat canviant el perfil del client del servei.

En vista d’això, fa dos mesos Nacho Castellà, junt amb un altre soci, va crear Cat Real Estate Relocation, una empresa emergent dedicada a reubicació via internet i orientada al client individual. “El perfil solen ser professionals tecnològics que venen a Barcelona a treballar en una start-up o centre tecnològic i els fem més fàcil el seu aterrament a la capital catalana”, explica Castellà.

Tot i que, ara com ara, els seus clients provenen principalment dels mercats alemany i suís, tenen previst captar clients d’arreu del món.

L’experiència en emprenedoria no és la primera per a Nacho Castellà, de fet ell coneix molt bé un dels principals serveis que ofereix el negoci de reubicació, el sector immobiliari. Castellà va crear fa 15 anys Cat Real Estate, una firma dedicada a la gestió del patrimoni de family offices i inversors privats molt vinculada a Barcelona. Només l’any passat va gestionar 900 milions d’euros en propietat. A més, ha seguit de prop els canvis en el sector de l’habitatge i ha viscut en primera persona com la tecnologia s’ha colat amb força en aquesta activitat i està pressionant-la cap a un canvi de model.

Així que, després d’una mala experiència com a inversor en una empresa emergent immobiliària, Castellà va decidir crear Cat Real State Proptech, la primera incubadora que promou la creació de negocis basats en tecnologia per al món immobiliari. A la incubadora, les noves firmes tenen unes oficines i els recursos per posar-se en marxa, se’ls ofereix coneixements empresarials i capital llavor que els dona múscul abans de sortir de l’ou. És en aquest entorn on es va forjar Cat Real Estate Relocation.

Castellà explica que les expectatives de negoci d’aquesta empresa emergent estan sent superiors a les esperades i preveuen doblar plantilla i facturació el primer any de vida. “Quan creo un negoci ho faig amb la garantia que sigui rendible des del primer minut”, confessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.