Empreses

La nova Aigua Vilajuïga ja arriba a 500 establiments

L’objectiu en una primera fase és comercialitzar uns 2 milions de litres cada any

La nova Aigua Vilajuïga, ressuscitada per Grífols, ja arriba a 500 establiments, principalment de les comarques gironines, però també de tot Catalunya. Són restaurants d’un nivell alt i comerços gurmet, que responen al nou posicionament de la marca, directament relacionat amb la gastronomia i el territori.

La planta envasadora, totalment renovada, va tornar a funcionar l’abril passat, quan es complien dos anys del tancament, i actualment produeix unes 1.500 ampolles cada hora, si bé pot arribar a les 5.000.

Joan Fornós, director general d’aigua Vilajuïga, explica que l’objectiu és arribar, en una primera fase, als 2 milions de litres d’aigua a l’any, una xifra mai assolida en els 115 anys d’història de l’empresa. Fornós no amaga l’ambició de poder comercialitzar 10 milions en un horitzó més llunyà. Per això caldrà conquerir Catalunya més enllà de les comarques de Girona, on el producte gaudeix de popularitat i un bon nombre d’adeptes.

El projecte que ha desenvolupat el laboratori farmacèutic Grífols va més enllà de la producció d’aigua i cerca un impacte en la vida social, econòmica i cultural de la comarca. “Pensem que amb Peralada i El Bulli podem fer coses junts per projectar el territori”, diu Fornós. Aigua Vilajuïga disposa de 5.500 m² en ple centre de la localitat. La superfície útil són 1.800 m², que es divideixen entre la planta embotelladora, el magatzem, l’antiga masia, les oficines i el pou, un espai que havia de ser el germen d’un balneari i que ha estat reconvertit en una sala polivalent.

L’empresa va néixer el 1904 per explotar les aigües que brollaven a la localitat i que havien estat declarades d’utilitat pública per les seves característiques medicinals. L’aigua té un punt d’agulla en boca i “es comercialitza tal com surt del pou (a 72 m de profunditat), sense cap manipulació”, subratlla el director general.

A la planta treballen les sis persones que hi havia en el moment del tancament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.