Gran angular

L’esforç de llogar creix un 10% en cinc anys

Els lloguers s’han encarit un 31,8% a Catalunya del 2014 ençà

L’esforç econòmic destinat a l’habitatge de lloguer ha augmentat gairebé 10 punts en els últims cinc anys, segons la consultora Axis Corporate.

Tal com constata la consultora, els lloguers, respecte del 2014, s’han encarit un 31,8% a Catalunya, per darrera de Madrid (38,6%) i Balears (37,2%). Val a dir que, segons l’Observatori de l’Habitatge i Sòl del ministeri de Foment, el preu d’un habitatge mitjà va pujar 769 euros a Barcelona i 819 euros a Madrid. El 2013, l’esforç financer llogar era del 23,5%, mentre que actualment és del 33,6%. Aquest augment, de gairebé 10 punts, s’acosta perillosament al que es considera el límit saludable, del 35%.

Segons Josep Masip, soci de Serveis Financers i Real Estate d’Axis Corporate, “hom espera que a mitjà termini aquesta situació es regularitzi, però fins aleshores, la tendència del preu del lloguer continuarà per aquest camí o es veurà incrementada en segones i terceres corones.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.