Economia

Ryanair manté la incertesa sobre el seu futur a Girona

Segons els sindicats, la base gironina podria mantenir-se si s’acorden els acomiadaments a les Canàries

Ryanair encara no ha definit el futur de la base de Girona en el marc dels moviments per reduir bases a tot l’Estat. Així ho han assegurat els sindicats després de l’última reunió amb la direcció de la companyia aèria, que va tenir lloc dijous a la tarda i que no ha servit per arribar a cap acord. En el cas concret de la base gironina, els representants de l’empresa han dit als sindicat que depèn del departament comercial mantenir-la oberta, “però que ajudaria que se signés l’acomiadament de tots els treballadors de les bases de Canàries”. USO, Sitcpla i Sepla han denunciat que, pel que fa als acomiadaments previstos, l’única oferta de l’empresa és la que dicta la llei, és a dir, 20 dies de sou d’indemnització per any treballat.

Els tres sindicats també han explicat que l’empresa manté que no hi ha vacants a l’Estat espanyol i que si hi ha trasllats de treballadors ha de ser cap a l’estranger. Per això ofereixen com a compensació al treballador un bitllet a la destinació a Ryanair i dues maletes facturades gratis. Finalment, els sindicats afirmen que l’empresa els ha comunicat que un cop finalitzat el període de consultes decidirà quan i com aplica el tancament i l’ERO. Les tres formacions sindicals han anunciat que preparen el “contraatac legal” per garantir els drets dels treballadors.

Segons Lídia Arasanz, secretària de Comunicació d’USO-Ryanair, el futur dels treballadors de la base a l’aeroport de Girona segueix “en suspens” perquè encara no se sap si tancarà i, en aquest sentit, la dirigent sindical va acusar Ryanair d’“usar com a ostatges” els treballadors de Girona pel fet que una de les condicions perquè la base continuï oberta és que se signi l’acord per als acomiadaments de Canàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.