Economia

El PSOE admet que es retallarà en inversions

La secretària d’estat d’Economia diu que dependrà de la reducció del deute públic per assumir-les

En la trobada econòmica aposta també per combatre les desigualtats

La secretària d’estat d’Economia, Ana de la Cueva, va assegurar ahir en la XXIV Trobada d’Economia de s’Agaró que no es podran assumir algunes de les inversions previstes si no es continua reduint el deute públic. De la Cueva va lamentar que anteriors governs no afrontessin aquest aspecte com una prioritat quan l’economia creixia. Segons la secretària d’estat, la reducció del deute de l’any passat va ser la més gran des del 2014. “Ara pugem lentament, però seguim en reducció”, va dir De la Cueva, que va assenyalar la lluita contra la desigualtat i la pobresa com una de les prioritats de l’agenda política. De la Cueva va recordar que el Fons Monetari Internacional (FMI) cita en totes les seves recomanacions “la necessitat d’abordar aquests aspectes” com un tema econòmic. “No es poden permetre situacions de desigualtat com les que han aflorat durant la crisi”, va assegurar la secretària d’estat.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, va anunciar en la seva intervenció que la ciutat aspira a convertir-se en “capital de l’humanisme tecnològic”. Collboni també va advertir del perill que tindria per a la salut econòmica de Barcelona que “s’allarguessin en el temps o fossin la norma” els aldarulls que es van viure arran de la sentència. Segons Collboni, l’Ajuntament va treballar per donar estabilitat, mentre que “altres poders públics” no van fer el mateix.

La Trobada d’Economia de s’Agaró tancava la 24a edició, que divendres portava ponents destacats com ara la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que va anunciar que treballen en un projecte industrial amb Nissan per portar la fabricació d’un nou model a Catalunya. La ministra d’Indústria va afirmar que una de les prioritats és “actualitzar” la planta i “convèncer” l’empresa per garantir-ne la continuïtat.

LA XIFRA

12
milions
de persones viuen en risc de pobresa i d’exclusió social a l’Estat espanyol, segons dades de l’Eurostat.

La Cambra dona explicacions

La Cambra de Barcelona va atribuir haver-se desvinculat de la Trobada Econòmica de s’Agaró a una qüestió de “prioritats”. La vicepresidenta primera de l’ens, Mònica Roca, va admetre que el tarannà de la Cambra “és molt diferent” del que tenia l’antiga junta i hi va afegir que encara es trobaven que s’havien d’acabar de quadrar els pressupostos. “És clar que les prioritats no són les mateixes, i és possible que un esdeveniment d’aquestes característiques no encaixi dins les nostres”, destacava Roca. La vicepresidenta de la Cambra considera que era “precipitat” haver-hi participat de la mateixa manera que havia fet l’ens fins ara. Roca ha participat, això sí, en una taula rodona relacionada amb la innovació i el talent. Precisament la transició digital i també l’energètica han estat alguns dels eixos de la Trobada d’Economia de S’Agaró, en què els experts les han vist com les oportunitats econòmiques del segle XXI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.