Economia

El Govern està “estudiant” modificar l’impost de les begudes ensucrades

Economia i Hisenda analitza la resposta dels consumidors al tribut tot i que no preveu canvis als propers pressupostos

El Govern està “estudiant” la possibilitat de modificar l’impost sobre begudes ensucrades, segons ha assegurat a TV3 la secretària d’Hisenda, Marta Espasa. Entre les opcions sobre la taula, hi hauria la de modificar l’impost, apujar-lo o fins i tot estendre’l a altres productes. “És un impost que té dos anys i mig i s’està assentant, està en fase de maduració, però no descartem que en un futur puguem modificar-lo”, ha afirmat Espasa. Segons ella, ara estan “analitzant la resposta dels consumidors” i en funció d’això prendran “les mesures oportunes”. Fonts d’Economia i Hisenda han descartat que els canvis es puguin aplicar en un futur immediat o entrin en els propers pressupostos.

Des d’Economia i Hisenda asseguren que l’impost ha demostrat resultats “molt ràpids” en el canvi d’hàbits dels consumidors i les empreses, i que ara estan analitzant el seu efecte per veure com actuar en el futur. Amb tot, recorden que el tribut no té un objectiu recaptatori sinó de canvi d’hàbits.

L’any passat, el Govern va ingressar 41,9 milions d’euros amb l’impost de begudes ensucrades, i per aquest any se’n preveuen 38,9. Fins al setembre, però, se n’han recaptat 24 milions, cosa que indicaria una tendència a la baixa.

Aquest canvi estaria relacionat amb la modificació dels hàbits dels consumidors i amb el fet que algunes marques promouen una rebaixa dels nivells de sucres dels seus productes per evitar haver de pagar el tribut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.