Gran angular

Incertesa al sector de l’automòbil

L’automoció passa per un moment incert per la regulació i els nous actors

Coface preveu que sovintejaran les fusions en el curt termini

Sacsejada per una regulació cada vegada més estricta, fonamentalment en el capítol del respecte al medi ambient, la indústria automotriu d’arreu del món travessa un moment de crisi, cosa que l’obligarà a curt termini a replantejaments seriosos, segons observa l’asseguradora de crèdit global.

Segons els analistes de Coface, les empreses del sector, que han estat forçades a complir amb les regulacions ambientals, alhora que han de satisfer les exigències del consumidor, s’han vist obligades a fer fortes inversions en el redisseny dels vehicles, cosa que ha comportat fortes inversions.

A més a més, la incertesa al sector s’ha incrementat amb l’aparició de nous actors, com Google Waymo, Tesla, Arcfox o Aiways, que han esperonat encara més la tendència del sector a la concentració mitjançant fusions, adquisicions o co-inversions.

Coface destaca en les seves anàlisis el pes que ha tingut per a l’alentiment de l’automoció de la UE la implementació de les rigoroses normes d’homologació per als nous models d’automòbils, que es coneixem com a Worldwide Harmonized Ligth Vehicles Test Procedures (WLTP).

Aquestes regles s’han traduït en endarreriments a les cadenes de muntatge, tot provocant una disminució dels models disponibles en els concessionaris. En aquest sentit, els clients s’han vist obligats a ajornar les compres, i això ha impactat directament en les noves matriculacions.

A les barreres tècniques i administratives s’hi suma, segons Coface, una tendència negativa a la compra per part dels consumidors de la Zona Euro. És per això que la compra de nous vehicles s’ha vist reduïda, tot tenint en compte que els incentives per al canvi a tecnologies més ecològiques s’han exhaurit en alguns països.

El mercat dels EUA també ha sofert una caiguda en la demanda, amb una caiguda de l’1,1% a finals del mes d’octubre. Aquesta tendència ha provocat el tancament de diverses plantes de fabricació al país.

Així mateix, el mercat xinès es veu durament afectat per la caiguda de la demanda, amb una caiguda del 4% el més d’octubre passat. Això ha estat causat, a parer dels analistes de Coface, per una actitud especulativa dels consumidors, que esperen els incentius fiscals anunciats pel govern. A aquest factor s’hi sumen els efectes de la guerra comercial i els EUA.

Segons conclou Coface, en els temps a venir la necessitat de racionalitzar els costos de producció i els nous desenvolupaments tecnològics que exigeix la normativa ambiental, impulsarà les fusions i adquisicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.